Adenomul hipofizar si sarcina

30-01-2012
deedee02
Nu este medic/terapeut
deedee02
Buna seara am un adenom hipofizar...fac tratament cu dostinex de aprox 2 ani de zile.. as dori sa stiu daca inainte de sarcina trebuie sa opresc tratamentul.. si as dori sa stiu cum evolueaza o sarcina la acest diagnostic..daca este greu sau nu sa ramai insarcinata..sau alte detalii
Va multumesc!!!
5 comentarii
0
30-01-2012, ora 23:24
Dr. Costin George Adrian
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Costin George Adrian
Este importat de stiut daca e micro sau macroadenom si mai ales daca este sau nu secretant. Pentru cat timp trebuie sa urmezi tratamentul?
Nu s-au evidentiat malformatii fetale din cauza Dostinexului administrat in sarcina, totusi este important de stiut ce doza iei. Trebuie sa te reevalueze medicul endocrinolog si sa decideti impreuna ce conduita adoptati (dupa ce il informezi de dorinta de a ramane gravida)
0
29-06-2012, ora 16:26
ramona-georgiana
Nu este medic/terapeut
ramona-georgiana
buna, in urma cu doi ani am fost diagnosticata cu adenom hipofizar, m-am tratat cu bromocriptin dupa care cu dostinex, la repetarea tomo mi-a iesit ca adenomul era deja mai mic, in urma cu patru luni am ramas insarcinata am intrerupt tratamentul datorita faptului ca am intrebat mai multi medici cum ar trebui sa fac si unii sunt pro uni contra..nu vreau sa risc, d-voastra ati avut o experienta asemanatoare..?cum ati procedat?
0
29-06-2012, ora 16:34
ramona-georgiana
Nu este medic/terapeut
ramona-georgiana
draguta sunt in aceeasi problema, doar ca am ramas doar la o luna de dostinex insarcinata am urmat un an si ceva in urma cu bromocriptin..sarcina este normala dar cel mai bn mai intreaba si tu endocrinologi..med de familie, si poate imi spui si mie ce parere au..eu am intrerupt pe prospectul de dostinex scrie clar intruperea imediat ce am aflat de sarcina..bafta multa sa ai bebe curind este extrem de posibil
0
29-06-2012, ora 18:38
deedee02
Nu este medic/terapeut
deedee02
Buna.. Eu am microadenom.. Sani imi secreta uneori..am prolactina marita..Fac tratament cu dostinex de 2 ani si jumatate.. 2 pastile pe saptamana..Pe termen nelimitat.. Eu una m am saturat de medici si spitale.. Parerile sunt total diferite de la unul la altul.. Spre ex un medic endo mi a spus ca in cazul unei sarcini sa iau in continuare sub supraveghere, insa pe prospect scrie sa l intrerupi imediat.. Unii mi ai zis sa intrerup, altii sa nu.. Deci crede ma ca nu stiu ce sa mai cred.. Momentan mai astept cu sarcina.. Insa cand ma hotarasc o iau de la capat cu medicii.
0
01-07-2012, ora 10:19
ramona-georgiana
Nu este medic/terapeut
ramona-georgiana
atunci mult noroc sa ai o sarcina cit mai repede eu am plecat pe patru luni si sunt ok...am sarcina normala si apropo am intrerupt si medicul mi-a spus ca pot sa reaiau tratamentul doar daca prolactina este fff mare..mult noroc din nou!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  •