Adenocarcinom colonic

11-01-2013
lidsta1
Nu este medic/terapeut
lidsta1
Buna ziua,
Astazi am ridicat rezultatul histopatologic al probelor prelevate la extirparea unei tumori de colon de 5 cm, polipoida, fiabila, diagnostic clinic neoplasm colon transvers. Operatia a fost facuta la Spitalul Militar Bucuresti, pacienta fiind verisoara mea, varsta 51 ani.
Rezultatul examenului 'Adenocarcinom colonic bine diferentiat, limitat la mucoasa, margini de rezectie fara invazie neoplazica, limfoganglionii loco-regionali de aspect reactiv (5 limfoganglioni examinati), epiploon fara invazie neoplazica'

M-ati putea ajuta va rog cu urmatoarele lamuriri?
- Dna doctor anatomo patolog spune ca nu este necesar nici un tratament oncologic. Dl. doctor chirurg spune sa cautam totusi un oncolog. Care este abordarea standard si care este cea prudenta? Chimioterapia fara motiv nu creste posibilitatea aparitiei unui alt cancer fara legatura cu cel care se trateaza?
-Ce inseamna limfoganglionii de aspect reactiv ? Inteleg ca nu sunt atinsi de neoplasm dar de ce sunt totusi numiti reactivi? Reactivi in sensul rau?
-Care sunt ne-sansele teoretice de recidiva?

Cu multumiri anticipate si urari de sanatate pentru domnii doctori care isi fac timp sa raspunda,
Lidia
1 comentarii
0
11-01-2013, ora 14:13
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
lucrurile arata extrem de favorabil, pe baza a doar ce ai expus tu mai sus: este vorba de un cancer de colon dar stadiul foarte foarte mic, tumora foarte limitata si cu sanse maxime de vindecare; limfoganglioni "reactivi" inseamna ca nu sunt invadati de tumora, reactivi... asta e treaba ganglionilor, sa reactioneze la diverse lucruri. teoretic sansele de recidiva sunt undeva pe la sub 5%. desigur ca trebuie sa vezi un oncolog, chiar daca nu va indica niciun tratament chimioterapic, pentru ca el va organiza urmarirea pe viitor.

mult noroc si in continuare !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.