Acneea - cauze

02-09-2010
Loredana P.
Nu este medic/terapeut
Loredana P.
Am 20 de ani, si cam de 1 an ma confrunt cu aceasta problema. Mentionez ca am fost la 2 dermatologi pana in prezent, si am urmat 2 tratamente :
1. zynerit si skinoren - cam in 2 luni a disparut problema ; 2. retin-a si skinoren - este tratamentul pe care il urmez in prezent. Am facut niste analize sa vad daca am chisturi la ovare - din cate am inteles aceasta poate fi una dintre cauze - dar din fericire am descoperit ca nu am asa ceva.
Intrebarea mea este urmatoarea : spuneti-mi va rog ce analize as mai putea face pentru a descoperi adevarata cauza a acneei, indiferent cat de numeroase ar fi, vreau sa investighez absolut tot si sa descopar exact cauza aparitiei acneei.
P.S. Am citit despre acnee ca ea poate fi cauzata si de o infectie in corp; este adevarat ? Pentru ca am simptomele unei infectii urinare, iar saptamana viitoare voi face analize, si probabil un tratament.De asemenea am inteles ca si infectiile dentare pot cauza acnee.Va multumesc !
47 comentarii 12 Înainte ›
0
05-05-2011, ora 01:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor

Hristos a înviat!

Stimată dră/dnă Loredana P., în primul rând îmi cer iertare pentru faptul că vă ofer un răspuns atât de tardiv. Am avut de răspuns la mii de mesaje! (nu mă scuz, doar vă spun adevărul). Şi, ca şi fapt divers, nici nu am ştiut de existenţa acestui topic adresat mie.
În al doilea rând, vă rog să-mi răspundeţi la următoarele întrebări:
- Tenul dvs. este gras, că nu aţi făcut această precizare?! Dacă da, în ce zone este? (în zona pomeţilor, a bărbiei, a frunţii, a nasului etc.) Dacă nu, este mixt, normal sau uscat?!
- Cum sunt coşurile pe care le aveţi? (inflamatorii sau noninflamatorii? - sunt piogene şi au supurat vreodată? (au produs şi au eliminat puroi?) Dacă da, după ce puroiul s-a eliminat, dacă s-a eliminat din vreo formaţiune, starea respectivei formaţiuni s-a agravat sau s-a ameliorat până la vindecare?)
- Aţi observat vreo similitudine între mâncatul unui tip anume de mâncare şi apariţia coşurilor?
- Coşurile sunt însoţite şi de prurit (mâncărimi)?
- În zona în care sunt prezente ele, aţi observat dacă pielea se descuamează, dacă se cojeşte, se exfoliază?
- V-au rămas cicatrici în urma vindecării coşurilor?
- Vă ştiţi alergică, hipersensibilă sau intolerantă la vreo substanţă anume, la vreun aliment?
- Coşurile apar în număr mai mare îmediat înainte de menstruaţie sau în timpul ei?
- Aţi observat că vă apar coşuri după ce vă administraţi anumite medicamente alopate? Dacă da, după ce medicamente?
- Apariţia coşurilor este influenţată pozitiv de frig, de căldură, de apă caldă, de apă rece sau de umezeală?!
- V-aţi făcut vreodată analize medicale la sânge? Dacă da, ce analize nu au avut valori normale?

Cam atât, pentru început :-)
_

Vă rog să faceţi tot posibilul să îmi răspundeţi la întrebări, pentru că doar aşa îmi veţi oferi şansa să fac tot posibilul să vă ajut, de vreme ce întrebările de mai sus fac parte dintr-o anamneză relativ succintă, o anamneză fără de care nu pot să-mi dau seama de cauza care vă determină tulburarea dermatologică.
_

Acneea are mai multe cauze, de la cauza hormonală locală sau sistemică până la cauza infecţioasă şi cauza tulburării de keratinizare.
_

Aştept răspunsurile dv.!
Vă doresc însănătoşire grabnică.
0
05-05-2011, ora 17:50
Mr Andrey
Nu este medic/terapeut
Mr Andrey
Buna ziua Mr. Nick,
Numele meu e Andrei si am 16 ani. De la varsta de 12 ani jumate am cosuri, si pot spune ca in acest moment am o acnee destul de severa(nu prea vad pe nimeni prin scoala cu cosuri cate am eu).De vreo 2 ani si cv am incercat multe produse pt. acnee dar din nefericire nici unul nu m'a ajutat. Acum un an sau mai putin am fost la dermatolog.Ea doar s'a uitat putin la fata mea si atat, m'a trimis la farmacie sa iau ce mi'a prescris 2 creme(nu le mai stiu numele) si antibiotice pe care am platit 2 milioane de lei vechi.Tratamentul a durat o luna si jumatate dar pt. ca nu am observat nici o ameliorare nu m'am mai intors...Acum cateva luni am cumparat si un produs Acnezine (http://www.acnezine.ro/) foarte laudat din SUA care am sperat foarte mult ca o sa ma ajute..dar din pacate lafel, dupa 2 luni nici o imbunatatire( si am dat o gramada de bani). As vrea sa incerc Clearogen dar problema este ca e foarte scump si nu cred ca parintii vor fi de acord sa dea inca 4, 5 mil..au dat destule si degeaba. As vrea sa incerc produsele Sebamed clear face(http://www.tenacneic.ro/index.php)dar nu stiu exact ce sa iau si dak ar fi bune, dar Clearogen chiar nu imi permit...sau as putea a iau doar 1 din cele 3 produse si pe langa el ceva din sebamed clear face :(. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat pt. ca eu chiar nu stiu ce sa ma mai fac cu fata asta:(.
Sper sa primesc un raspuns, o zi buna !
0
05-05-2011, ora 19:31
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Buna Nick!

Apelez si eu la tine pt un sfat, pt ca am vazut ca te pricepi, si eu chiar nu stiu ce sa ma fac si ce sa mai folosesc. Am si eu probleme cu acneea, dar nu sunt grave. De fapt, poate nici nu pot sa-i spun chiar acnee. De cativa ani ma chinui cu niste cosuri care apar sub piele, se inflameaza rau si dor. Deci nu sunt cosuri din acelea clasice de acnee care fac un punct galben cu puroi. Nu. Sunt niste punctepori care se incarca, se simt ca o mica ridicatura la atingere si apoi dupa un timp se inflameaza sub piele, se inrosesc rau si dor tare. Daca incerc sa umblu la ele nu am ce sa la fac, pt ca nu au cap de cele mai multe ori ca sa scot infectia de acolo, si nu fac decat sa le inflamez mai tare. Si nu apar multe. Apar unu doua, trec, apare iar altul. Si asa nu mai reusesc sa scap de ele. De aia zic ca nu e asa grav. Nu e fata incarcata de cosuri. Pielea inafara cosurilor arata foarte bine. Nu stiu cat de bine reusesc sa-ti explic, dar nu stiu cum altfel sa-ti spun. Sper ca reusesti sa iti faci o idee.
Am fost de multe ori la dermatolog. Am folosit o groaza de produse care nu au facut decat sa imi usuce pielea foarte tare. Pt ca tenul meu nu este gras, este mixt. Dar acum, in ultimul timp, folosind atatea produse pt acnee, care mai toate sunt pt ten gras, am reusit sa-mi zapacesc pielea de tot, si cred a ajuns sa fie mai grasa din cauza asta.
Dar totusi dimineata si seara dupa ce ma demachiez si ma spal pe fata, pielea e fffff uscata, ma strange si daca nu dau cu crema simt ca parca se crapa. Ma demachiez sa ma curat f bine, deci aici nu este problema. Cum spuneam pielea arata foarte curata. Si atunci nu inteleg de ce ma trezesc dimineata cu cate 1-2 cosuri de genul asta.
De 3 luni iau Diane 35, pt ca la eco mi-au aparut ovarele cu aspect micropolichistic. Mai multe chistulete pe ovarul drept, cam 10-12, dar mici, iar pe ovarul stang mai multi foliculi, vreo 6. Dar problemele cu cosurile nu s-au ameliorat, sunt aceleasi. Si asta ma face sa cred ca acneea mea nu are cauza hormonala. Pt ca nu mi-a trecut deloc. Nu au facut decat sa reduca secretia de sebum(piele nu se mai ingrasa deloc, nici macar in zona T, si parul la fel).Si stiu ca acum cand o sa renunt la ele probabil ca o sa inceapa sa se ingrase si tenul si parul, poate mult mai mult decat se intampla inainte. In acea pauza de 7 zile se vede o ingrasare mai mare.Tu ce crezi? Stiu ca tu recomanzi Donavital in astfel de cazuri, si o sa iau si eu de luna viitoare, cand termin cu Dianele. M-am hotarat sa nu le mai iau, pt ca vad ca nu ma ajuta in cazul acneei. Dar crezi ca Donavitalul ma va ajuta in problema chisturilor?
Sunt foarte dezorientata! :( Nu prea stiu ce sa mai fac! Nu mai inteleg cauza acneei, daca nu este hormonala. Atunci care sa fie? Am luat si vitamine (E, B6, A) date de dermatolog, cateva luni, si nimic. Nu stiu ce produse sa mai folosesc. Mi-am cam dereglat tenul. Am folosit in ultimul an Acne Syt de la Ivatherm, e bun dar nu ma ajuta f mult in problema cosurilor(aaaa... si Ivapur). Am renuntat la el si mi-am luat Spirulin de la Hofigal si Crema cu extract de melc de la Herbagen. Sa folosesc una dimineata si una seara. Crezi ca am facut bine? Crezi ca mi se potrivesc la tipul meu de ten si la problemele pe care spuneam ca le am? Cremele astea sunt putin cam grase dar vad ca face bine pielii, parca arata bine. Nici nu mai stiu ce sa mai zic! :) Oricum folosesc o cantitate mica. Cred ca in perioada de vara cand transpir foarte mult nu o sa le pot folosi, pt ca sunt foarte consistente.
Luna trecuta am facut si o cura de detoxifiere cu ceaiuri de la Fares- "Organism purificat" si "Curatarea sangelui". Nu mai mananc nimic dulce. Tot ce trebuie indulcit o fac cu miere. Incerc acum de cand a venit primavara sa mananc mai sanatos, si chiar o fac. Muuuulte legume si verdeturi, si fara carne, sau mai rar. Paine alba nu mananc de multi ani, tot ce este rafinat evit. Cu toate astea problemele pe fata tot apar :)
Astept un sfat si o parere din partea ta! Ca am mare nevoie!!
0
05-05-2011, ora 19:32
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Sa fie oare o foliculita?
0
23-05-2011, ora 04:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!
Stimate drule Mr Andrey, puteţi folosi doar un produs din gama Clearogen, în combinaţie cu un produs Sebamed, după cum urmează:

❶ Sebamed Cleansing Bar - cu acest săpun vă spălaţi pe faţă, doar seara.
----------*
❷ Acne Lotion, Clearogen (Loţiune împotriva acneei, din gama Clearogen) - se utilizează după ce v-aţi spălat faţa cu săpunul dermatologic Sebamed. Loţiunea se aplică pe întreaga suprafaţă a feţei, prin masare uşoară, strict numai seara. A doua zi, dimineaţa, NU trebuie să vă spălaţi absolut deloc pe faţă, pentru că loţiunea Clearogen conţine substanţe active care se eliberează în piele pe parcursul a 24 de ore.
----------*
_

ATENŢIE! Loţiunea Clearogen trebuie folosită minim 60 de zile pentru a observa primele ameliorări, iar după observarea ameliorărilor, se va continua folosirea ei timp de minim 6 - 12 luni, pentru a regla activitatea glandelor sebacee, activitate perturbată de DHT (dihidrotestosteronul epidermic), şi pentru a desensibiliza pielea.
Evitaţi contactul cu ochii, buzele şi hainele! (contactul cu hainele, de pildă, poate produce discoloraţii, iar contactul cu buzele, din păcate, în majoritatea cazurilor, produce uscare şi descuamare).
La începutul tratamentului este recomandat să folosiţi o cantitate mică de loţiune, pentru a favoriza adaptarea pielii la acţiunea biochimică a substanţelor active existente în ea. Creşteţi cantitatea după o săptămână! Tot la începutul tratamentului s-ar putea să experimentaţi fenomene dermatologice de sensibilitate, chiar de intoleranţă. Dacă vi se va înroşi pielea şi veţi avea usturimi, de pildă, folosiţi o cremă hidratantă noncomedogenică, pe care să o aplicaţi tot seara, la 30 de minute după loţiunea Clearogen; una dintre cele mai eficace creme hidratante, dacă nu cea mai dintre cele mai, este aceasta: ----------*
_

Însănătoşire grabnică!

(*modificat de administrator)
0
23-05-2011, ora 04:46
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!
Stimată dră/dnă Laddy, problema dv. dermatologică pare a fi cel puţin o semi-manifestare a unei acnei ale cărei leziuni inflamatorii au o specificitate internă, destul de profundă. Formaţiunile cutanate care vă apar sunt produse pe fondul unei tulburări de keratinizare, fond la care se adaugă şi destabilizarea hormonală produsă de ovarele micropolichistice, tulburare care se rezumă la dereglarea raportului dintre estradiol, testosteron şi progesteron.
_

Situaţia dv. financiară vă poate permite să vă achiziţionaţi un tratament mai complex, destul de costisitor?
_

" Sa fie oare o foliculita? "
- Poate fi vorba şi de o foliculită profundă; un sicozis atipic!
_

Aştept răspunsul dv., înainte de a vă face anumite sugerări terapeutice!
Însănătoşire grabnică!
0
23-05-2011, ora 12:21
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Buna Mr Nick,
Te referi la Clearogen, nu? Poate doar 1 sau 2 produse din cele 3, si nu chiar momentan, poate peste ceva timp. Si oricum stiu ca tratamentul ar trebui folosit pe termen destul de lung, ca sa vindec acneea bine de tot si sa nu reapara. Deci ar trebui sa-mi permit destul de mult :)) Crezi ca mi-ar face bine? Oare e bun pt ce am eu? Sau poate nu la asta te refereai tu, nu stiu.
Si daca e foliculita presupun ca tot la dermatolog tre sa merg sa mi-o diagnosticheze si sa-mi dea tratament. Si sunt cam dezamagita de dermatologi.
Dar Donavital crezi ca m-ar ajuta? Si asta presupun ca tot pe termen lung. Mi-e putin teama ca poate nu e ce imi trebuie mie, si sa nu imi faca rau si nu bine, adica sa nu ma deregleze cumva. Cand e vorba de hormoni.. nu stii niciodata ce se poate intampla, chiar si din plante :(
Astept sugestiile tale, si pana la urma oricat de costisitor ar fi, trebuie sa scap cumva de problema asta!
Multumesc mult pt raspuns!
0
23-05-2011, ora 13:16
Mr Andrey
Nu este medic/terapeut
Mr Andrey
Multumesc foarte mult pt. raspuns Mr. Nick, imi va fi de mare foloses :). As mai avea niste intrebari daca se poate sa imi raspundeti: 1 Cam cat timp te tine 1 singur tub de loţiune împotriva acneei, din gama Clearogen ?2 Doar de sapun e nevoie din gama sebamed pt ca as mai putea sa iau si lotiunea aia tonica daca ajuta la ceva( dak nu nu o iau).3 Cate luni ati folosit Clearogen pana v'a disparut de tot acneea ?(desigur ca voi continua sa folosesc si dupa ce imi va trece ca sa fiu sigur ca nu voi mai avea probleme dar vreau sa stiu cand v'or disparea cosurile ca sa ma simt si eu mai bn si sa nu imi mai fie rusine). 4 O intrebare doar de curiozitate..ce parere aveti despre cartea aceea care te invata sa scapi definitiv de acnee in doar 3 zile ?? Eu nu am luat'o deoarece mi se pare imposibil sa scapi asa repede.
Cam astea sunt intrebarile sper sa aveti timp sa imi raspunde'ti :),
Va doresc o zi buna si inca o data multumesc pt. primul raspuns.
0
27-05-2011, ora 13:56
andradaadriana
Nu este medic/terapeut
andradaadriana
buna ziua! am si eu o problema legata de acnee. fac tratament cu Roaccutane de 2 luni si am sesizat o crestere a parului pe corp si fata. oare are legatura cu aceste medicamente? ce-mi recomandati?
0
29-05-2011, ora 11:55
Mr Andrey
Nu este medic/terapeut
Mr Andrey
A si inca o intrrebare mr Nick: Deci folosesc lotiunea doar o data pe zi, seara, dupa ce ma spal cu sapun sebamed, si atat nu trebuie sa ma mai spal deloc toata ziua ? decat seara ?
0
29-05-2011, ora 13:13
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!
Stimată dră/dnă Laddy, atât Clearogen, cât şi Donavital, v-ar ajuta foarte mult. V-ar fi de folos şi sistemul profesional Granex Kit I.
Clearogenul are eficienţă maximă dacă este folosit în mod integral, adică dacă sunt folosite concomitent toate cele 3 produse, sau, în cazuri excepţionale, dacă este folosit cel puţin un produs, ultimul din sistem - loţiunea antiacneică, nu primele 2!
Producătorul produsului - dermatologul american Alex Khadavi M.D. - garantează eficienţă maximă la 95% dintre persoanele care îl utilizează timp de minim 60 de zile.
Donavitalul nu vă poate deregla sistemul hormonal, atât timp cât dv. îl utilizaţi respectând instrucţiunile specificate în prospectul însoţitor, ci doar vi-l poate regla.
Vă recomand să mergeţi la un consult la dna doctor dermatolog Mihaela Leventer. Dânsa este unul dintre cei mai buni dermatologi români, poate chiar cel mai bun; pe deasupra, este şi un om extraordinar.
_
DR. MIHAELA LEVENTER - Medic primar dermatolog
CLINICA DERMASTYLE
Str. Sevastopol nr. 13-17, sector 1, Bucureşti, Centrul Diplomat, et. 1, apt. 204
Telefon: (021) 310 65 07;
Fax: (021) 310 65 08;
Mobil: 0722 363 577
Programări: luni - vineri 14.00 - 19.00
Mail : contact@dermastyle.ro
_

Însănătoşire grabnică!
Cu respect,
Nick
0
29-05-2011, ora 13:38
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!
Stimate drule Mr Andrey, vă voi răspunde succint la întrebări, în rândurile de mai jos.
_

" Cam cat timp te tine 1 singur tub de loţiune împotriva acneei, din gama Clearogen ? "
❶ Timpul standard este de 2 luni de zile, însă el poate fi mai mic sau mai mare, strict în funcţie de cantitatea de produs pe care o veţi folosi la fiecare aplicare.
-
" Doar de sapun e nevoie din gama sebamed pt ca as mai putea sa iau si lotiunea aia tonica daca ajuta la ceva( dak nu nu o iau). "
❷ Puteţi lua şi loţiunea; vă poate ajuta! Eu nu v-am recomandat-o din cauza precizării de către dv. a faptului că dispuneţi de resurse financiare limitate.
-
" Cate luni ati folosit Clearogen pana v'a disparut de tot acneea ?(desigur ca voi continua sa folosesc si dupa ce imi va trece ca sa fiu sigur ca nu voi mai avea probleme dar vreau sa stiu cand v'or disparea cosurile ca sa ma simt si eu mai bn si sa nu imi mai fie rusine). "
❸ Eu, personal, am folosit Clearogenul cca. 3 luni până am obţinut vindecarea, însă după vindecare l-am mai folosit încă un an şi câteva luni, de teamă să nu am vreo recidivă.
NU ştiu când vă vor dispărea coşurile. Ele dispar, se vindecă, în funcţie de reactivitatea organismului fiecărei persoane în parte.
-
" O intrebare doar de curiozitate..ce parere aveti despre cartea aceea care te invata sa scapi definitiv de acnee in doar 3 zile ?? Eu nu am luat'o deoarece mi se pare imposibil sa scapi asa repede. "
❹ Cartea aceea, în format electronic, mi-am achiziţionat-o şi eu, cu destul de mult timp în urmă. Este interesantă; conţine informaţii valoroase care pot ajuta în special persoanele care fac acnee din cauza unor hipersensibilităţi sau intoleranţe alimentare (informaţiile respective pot învăţa doar anumiţi suferinzi de acnee cum să se vindece, dar nu în doar 3 zile, ci în câteva săptămâni, în cel mai fericit caz, sau în câteva luni, în cel mai nefericit caz).
-
" Deci folosesc lotiunea doar o data pe zi, seara, dupa ce ma spal cu sapun sebamed, si atat nu trebuie sa ma mai spal deloc toata ziua ? decat seara ?"
❺ DA, doar o dată pe zi, seara, atât!
_

Însănătoşire grabnică!
Cu respect,
Nick
0
29-05-2011, ora 13:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!
Stimată dră/dnă Andrada Adriana, Roaccutane este un medicament antiacneic foarte periculos, unul dintre cele mai periculoase care există pe plan mondial, dacă nu chiar cel mai dintre cele mai, ca să spun aşa.
Isotretinoinul - substanţa activă din compoziţia medicamentului - poate produce pilozitate excesivă (un oarecare hirsutism!), adică poate determina creşterea părului, la persoanele de sex feminin, în locuri în care el nu ar trebui să crească - pe faţă, pe piept etc.
Vă recomand să vă consultaţi cu medicul care v-a prescris medicamentul. Dânsul vă va examina şi, dacă se va impune, şi cred că se va impune, vă va recomanda un set de analize medicale, după care, în urma rezultatelor, vă va revizui medicaţia. S-ar putea să vi se interzică să mai luaţi Roaccutane!
Sincer, eu dacă aş fi fost Ministrul Sănătăţii, fără doar şi poate, aş fi INTERZIS otrava care se numeşte Roaccutane.
_

Însănătoşire grabnică!
0
29-05-2011, ora 19:23
Mr Andrey
Nu este medic/terapeut
Mr Andrey
Multumesc inca o data pt. raspunsuri Mr. Nick. Mai am una si atat: Cand folosesc lotiunea tonica sebamed ?
0
29-05-2011, ora 21:17
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Mr Andrey, loţiunea tonică de curăţare Sebamed se foloseşte imediat după spălarea feţei cu săpun dermatologic Sebamed, înaintea folosirii loţiunii acneice din gama Clearogen.
Practic, seara, vă spălaţi pe faţă cu săpunul dermatologic 5, 5 ph, din gama Sebamed, după care, după ce vi se usucă faţa, vă aplicaţi loţiunea tonică ştergând blând faţa cu o dischetă cosmetică de bumbac (discheta cosmetică, numită şi dischetă demachiantă, o folosiţi doar după ce o îmbibaţi puţin cu loţiune tonică!). După tonifiere, vă puteţi aplica loţiunea antiacneică Clearogen.
Vă culcaţi, iar a doua zi, dimineaţa, NU vă spălaţi pe faţă; vă spălaţi pe faţă abia seara, pentru a lăsa ingredientele active din loţiunea antiacneică să acţioneze pe timpul a maxim 24 de ore, în regim de eliberare susţinută/prelungită ((SR) sustained release), şi aşa mai departe.
_

Cu multă şi deosebită plăcere v-am răspuns. Vă doresc să vă vindecaţi de acnee cât mai repede posibil.
Toate cele bune,
Nick
0
30-05-2011, ora 18:55
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Multumesc mult Nick!
Donavital o sa incep sa iau. Cat despre creme, am inceput sa folosesc o crema antiimperfectiuni de la Gerovital, mi-a recomandat-o cineva aici pe forum, si vad ca imi face foarte bine. Sper sa dureze efectul! Daca nu, apelez la Clearogen. Si sper sa reusesc sa ajung si la doamna Leventer. Am incredere in sfaturile si recomandarile tale! Multumesc inca o data! E minunata daruirea cu care incerci sa ne ajuti pe noi toti! Esti un erou pentru vremurile astea!! :)
Iti doresc tot binele din lume!!
0
01-06-2011, ora 17:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!
Laddy, nu pot decât să vă doresc însănătoşire grabnică, indiferent de tratamentele pe care le luaţi/faceţi. Să dea Dumnezeu să vă faceţi bine.
NU sunt deloc un erou. Eroi sunt alţi oameni, sfinţii, de pildă; eu sunt doar un om care luptă să nu facă pe degeaba umbră pământului.
Mulţumiţi-I lui Dumnezeu; El v-a ajutat, vă ajută şi vă va mai ajuta, direct sau indirect, şi prin anumiţi oameni şi nu numai.
_

Toate cele bune,
Nick
Post Scriptum - Într-o bună zi, aştept un mesaj de la dv. prin intermediul căruia să mă informaţi că v-aţi tratat problema dermatologică. Un astfel de mesaj m-ar face fericit; mai fericit decât deja sunt!
0
13-06-2011, ora 17:48
no privat
Nu este medic/terapeut
no privat
buna ziua Mr.Nick.am si eu o problema..am fost la un dermatolog cu niste cosulete pe fese..el mi-a spus ca e foliculita si mia dat zinkit comprimate efervescente, fucidin si sa ma spal cu sapun chirurgical betadine!!..totul a fost cam 3 milioane lei vechi..am facut tratamentul 2 saptamani..dar degeaba..nu am multe foliculite...1, 2 imi apar la 2, 3 zile..dar ma deranjeaza foarte mult si unele ma si dor!!am o prietena care folosteste mibazon pentru cosuri si ei iau trecut..eu pot sa incerc mibazon?..problema e ca am si cateva pete din cauza lor..cum pot scapa de pete?:((..
m-am mai dat si cu crema de galbenele..nu stiu ce sa fac..:D:D
va rog un sfat..
multumesc!!
0
23-06-2011, ora 02:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!
No privat, foliculita dv. poate fi tratată cu ajutorul unguentului Mibazon, ca de altfel şi cu unguentul natural cu muguri de plop (ambele unguente, împreună sau separat, trebuie folosite în conformitate cu instrucţiunile înscrise în prospectele însoţitoare!).
Petele respective le puteţi trata cu ajutorul cremei Kerato-liz.
Kerato-liz, cremă, se aplică pe suprafaţa afectată a pielii, spălată şi uscată, în strat subţire, o dată sau de două ori pe zi, printr-un masaj blând, până la absorbţia totală în piele. Durata de aplicare se stabileşte individual, în funcţie de fiecare caz în parte. Pentru rezultate stabile nu se recomandă oprirea aplicării Kerato-lizului imediat după primele îmbunătăţiri. Aplicarea se va continua încă 14 zile după dispariţia modificărilor tegumentare, a petelor respective.
----------*
Consultaţi medicul dermatolog!
Însănătoşire grabnică :)

(*modificat de administrator)
0
02-07-2011, ora 09:48
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Buna Nick! Mai am si eu o intrebare. O sa incep luna asta sa iau Donavital, si pe langa as mai vrea sa iau si tinctura de cretisoara, si extract din fructe de soc. Toate astea pt problema mea cu ovarele micropolichistice si apoi cu acneea. O ruda de-a mea a facut acest tratament dat de un fitoterapeut si si-a tratat cu succes aceleasi probleme. As vrea sa incerc si eu. Stiu cum sa le iau, dar nu stiu cam cat timp sa le iau. Donavital stiu ca trebuie sa iau pe termen mai lung, scrie pe prospect, o sa incerc sa iau poate chiar vreo 6 luni. Dar pe celelalte nu mai stiu. Adica nu cred ca pot sa iau si tinctura si extractul la fel de mult timp, adica asa toate 3 asociate. Ce ma sfatuiesti? E ok sa iau tratamentul acesta? Ar fi prea mult, adica prea concentrat? Si cam cat timp? M-am gandit sa le iau pe toate 3 timp de o luna si apoi sa continui doar cu Donavital. Ma poti ajuta? Multumesc!
0
02-07-2011, ora 12:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Laddy, fitoterapia, ca de altfel şi gemoterapia, de multe ori, permit asocierea a mai multe preparate naturopate, chiar şi 3-4; preparate care conţin substanţe bioactive compatibile, strict în vederea creării unui sinergism benefic pentru vindecare.
În cazul de faţă, cazul dv., puteţi lua cele 3 produse asociate nu mai mult de maxim 3 luni consecutiv, în regim de administrare zilnică, respectând strict instrucţiunile menţionate în prospectul fiecărui produs în parte. După cele 3 luni conţinuaţi doar administrarea Donavitalului, până la maxim 6 luni de zile!
În cazul în care experimentaţi efecte adverse neplăcute, întrerupeţi administrarea Donavitalului. Luaţi doar celelalte 2 produse, timp de 3 luni de zile. După cele 3 luni începeţi administrarea Donavitalului!
Consultaţi un medic fitoterapeut!
Însănătoşire grabnică.

_

Graţie şi binecuvântări divine.
Toate cele bune,
Nick
0
02-07-2011, ora 21:09
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Multumesc mult! Sper sa fie bine! :) O seara frumoasa!
0
03-07-2011, ora 22:22
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Nick, ce parere ai despre laptele Doina? M-am hotarat sa-l folosesc ca demachiant. De fapt in ultimul timp am folosit numai produse de la Farmec: lotiunea Lara, crema pt imperfectiuni de la Gerovital, si acum vreau sa iau si laptele Doina, dar am vazut ca pe langa cel clasic mai exista si emulsia cu laptisor de matca. Nu prea stiu care mi s-ar potrivi mai bine. Am renuntat la toate marcile de produse straine si am zis sa incerc produsele noastre Farmec, care stiu ca sunt foarte bune. Ma poti ajuta cu un sfat? Oare e prea gras pt tenul meu? Pe el scrie ca este pt toate tipurile de ten, dar acum..stiu si eu...
0
05-07-2011, ora 10:46
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Laddy, laptele demachiant Doina este celebru, aş putea spune. Atât de celebru, încât, cel puţin în trecut, a fost cel mai folosit produs cosmetic din România. Nici în prezent nu stă rău la capitolul folosire :)
Dacă doriţi să-l folosiţi, fără doar şi poate, vi-l recomand pe cel cu extract de castraveţi, pentru că este special conceput pentru tenurile cu probleme dermatologice care se rezumă la seboree şi formaţiuni acneiforme.
----------*
Accesaţi link-ul oferit şi documentaţi-vă. Utilizaţi produsul respectând modul de administrare recomandat!
_

Toate cele bune!
Vă sărută şi îmbrăţişează, amical,
Mr. Nick

(*modificat de administrator)
0
05-07-2011, ora 18:31
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Buna Nick!
Asa ma gandeam si eu :), ca fac bine alegand laptele Doina! Si tocmai emulsia cu castraveti am luat-o, citind ca e pt tenul mixt si gras. Dar.nu prea imi place :( Nu o pot folosi in jurul ochilor, ca ma ustura foarte tare. Nici nu pot apropia de zona ochilor ca imi lacrimeaza rau. Si pare si ffffff grasa. Nici nu se mai lipeste apa de fata. E ca un ulei. Cred ca data viitoare o incerc pe cea cu laptisor de matca, poate e mai bine. Daca nu, trec la cel clasic si gata! :)
As mai avea o intrebare :-P Spuneai tu intr-un post trecut, aici pe forum, ca uleiul de arbore de ceai pus in sampon la fiecare spalare, ajuta parul sa nu se mai ingrase excesiv. Am cautat sa cumpar uleiul asta si tot ce am gasit a fost un ulei Ti Tree pe care scrie ca nu este acelsi lucru cu arborele de ceai. Deci nu este uleiul despre care vorbeai tu? Sau este? Ca l-am cumparat si nu stiu daca sa il folosesc (abia acasa am citit prospectul si am vazut ce zice acolo si anume ca denumirea aceasta de Ti Tree, nu are nici o legatura cu arborele de ceai). Dar chiar nu am gasit altceva in plafare.
Iti multumesc mult pt raspunsurile tale intotdeauna prompte! Si pt ajutorul dat noua, tuturor!
Te imbratisez si eu cu mult drag!
0
16-07-2011, ora 17:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Laddy, îmi pare foarte rău că nu v-a fost şi că nu vă este pe plac emulsia cu castraveţi. Se pare că firma producătoare a schimbat un picuţ reţeta, de vreme ce emulsia mai grasă decât în mod normal. Dv. aveţi şi pielea hipersensibilă, chiar intolerantă, fapt pentru care posedaţi o senzitivitate care vă permite să percepeţi mai mult şi mai bine (analizatorul dv. cutanat, pielea, vă percepe foarte bine până şi textura unor preparate dermato-cosmetice, tocmai de aceea experimentaţi unele efecte pe care alte persoane nu le-ar experimenta niciodată!).
Varianta cu lăptişor de matcă mă tem că este cam la fel, fapt pentru care nu v-o recomand. De fapt, ştiţi ce, vă recomand să folosiţi un gel pe bază de Aloe vera. De ce? pentru că Aloe vera conţine principii active regeneratoare, reparatoare, hidratante, emoliente, calmante, cicatrizante, nutritive, fermizante, antibacteriene, antivirale, antifungice, purifiante, depigmentante, desensibilizante, revitalizante, tonifiante şi antiacneice.
----------*
_

Uleiul de Ti Tree este un ulei extras din frunzele arbustului de ceai Melaleuca alternifolia, o plantă lemnoasă înrudită cu eucaliptul, care face parte din familia Myrtaceae şi care este nativă din Australia (Arbustul de ceai, care destul de des ia forma unui arbore, mai este denumit incorect şi arborele de ceai, deşi nu este (mai este denumit şi arbore tocmai datorită faptului că unele exemplare se dezvoltă până la altura unui arbore, nu datorită altui motiv!); Melaleuca alternifolia este o plantă lemnoasă mai mică decât arborele, care se ramifică de la rădăcină în formă de tufă şi nu formează o coroană distinctă. Incorectitudinea continuă... Pe mai toate prospectele acestui produs se specifică faptul că Ti Tree-ul NU este acelaşi lucru cu "arborele de ceai", însă se omite un amănunt important, şi anume diferenţierea: Ti Tree-ul nu este acelaşi lucru cu planta de ceai, de fapt, cu Camellia sinensis, care este denumită, şi ea, incorect, ca fiind arbore de ceai, deşi este doar un arbust, chiar unul mai mic decât Ti Tree; o tufă cu ramuri dese care pornesc direct de la rădăcină. Pe de altă parte planta de ceai face parte din o cu totul altă familie - familia Theaceae.
În concluzie produsul cumpărat de către dv. este cel bun, este cel despre care am vorbit eu, pentru că Ti Tree sau Tea Tree este arbustul/arborele de ceai, iar Camelia Thea (Camellia sinensis) este planta de ceai :) Sper că nu v-am confuzat şi mai mult!
Uleiul este foarte bun pentru piele, păr, unghii şi nu numai. Are efecte antibacteriene, antivirale, antifungice şi chiar sebostatice (reglează secreţia de sebum).
_

Cu multă şi deosebită plăcere v-am răspuns. Hugs and kisses!
Numai bine,
Nick

(*modificat de administrator)
0
17-07-2011, ora 16:04
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Ufffff. Ce bine ca existi! Ce m-as face eu acum fara lamuriri de la tine?! Ca m-am invatat :-P Cine mi-ar mai explica mie asa cum o faci tu? Ca n-am mai intalnit pe nimeni pana acum! Din suflet iti multumesc pt asta!
Asaaaaa...Pai...ce bine ca am nimerit-o cu uleiul. O sa incep sa-l folosesc acum ca sunt sigura ca este bun. Adevarul este ca a inceput sa mi se ingrase si parul si tenul rauuuu! Si eu nu aveam problema asta. Aveam un ten mixt si un par normal. Ba chiar pe timpul iernii mi se usca foarte tare de simteam ca mi se strange pielea. Acum adio sa mai simt asa ceva :-P S-au dus vremurile bune. Si asta probabil de cand au inceput sa apara chistuletele. Iti spuneam mai sus intr-un post trecut ca am ovarele micropolichistice, ca am luat 4 luni Diane 35 si nu m-a ajutat, adica la eco dupa 4 luni ovarele aratau la fel. Cu ingrasatul pielii excesiv in schimb m-au ajutat cat le-am luat, si cred ca si cu cosurile. Imi trecusera. Si au reaparut acum cam la vreo 3 luni dupa ce am renuntat la Diane. Deci a avut atunci ceva efect. Dar n-am vrut sa mai iau pilule. Stiu cat de periculoase sunt. Am inceput de o sapt acel tratament cu Donavital, cretisoara si extract de soc, de care iti spuneam. Astept sa vad efectele. Stiu ca e tratament pe termen lung, dar in privinta pielii sper totusi sa vad ceva rezultate mai repede, :) intelegi :-P ca m-am saturat de probleme!
Uleiul recomandat de tine m-am hotarat sa-l folosesc pt ca nu prea vreau sa incep sa folosesc sampoane pt par gras, nu vreau sa-mi obisnuies parul cu astfel de sampon, pt ca stiu ca va deveni o necesitate apoi, o dependenta. Imi si cade foarte tare, probabil tot din cauza dereglarii hormonale.
Abia astept sa-ti scriu si sa-ti spun ca Donavitalul a dat rezultate! :))
Te-am pupacit! O zi minunata sa ai!
0
20-07-2011, ora 03:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Laddy, m-aţi făcut să zâmbesc, chiar şi să râd. Eu, sincer vă spun, v-am răspuns şi voi continua să vă mai răspund, în limita timpului disponibil şi a cunoştinţelor mele limitate, cu multă şi deosebită plăcere, însă trebuie să ştiţi faptul că NU mie trebuie să-mi mulţumiţi, ci lui Dumnezeu. El este Izvorul meu de inspiraţie! Dacă El nu m-ar ajuta, fără doar şi poate, nu aş putea să ofer niciun sfat, să ştiţi, nici dv., nici oricărei alte persoane.
În altă ordine de idei, uleiul de Ti tree, pentru a fi folosit, trebuie diluat într-un şampon bază, de pildă în şamponul Aurantis (minim 20 de picături la 100 ml de şampon, maxim 30, în funcţie de suportabilitatea pielii). Şamponul Aurantis nu produce dependenţă capilară!
----------*
Donavitalul va da rezultate pozitive, veţi vedea. Doamne-ajută! Abia aştept să-mi scrieţi nişte cuvinte precum acestea: " Nick, sunt foarte fericită. Nu mai am probleme cu tenul, cu părul şi nici atât cu ovarele. Slavă lui Dumnezeu " :)
Şi eu vă pupăcesc de nu vă vedeţi, dar pupicii mei au parfum de scorţişoară, condimentul meu preferat :)
Numai bine vă doresc.
Cu iubire şi respect,
Nick

(*modificat de administrator)
0
20-07-2011, ora 12:04
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
:))) :-* :-* Ai mei erau cu vanilie :))) Eeeeeee...Dar scortisoara e nelipsita in ceaiurile mele! Sau ce sa mai vorbesc de praji!!! :-P Ce m-ai facut sa zambesc! Esti un scump! Imi dai o stare de cate ori iti citesc mesajele...!! Sa nu te schimbi! :) Pupici si imbratisari multe!
0
20-07-2011, ora 13:40
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Aaaaaa si uite ca am descoperit citindu-ti profilul :-D ca sunt mai batrana ca tine cu doar 9 luni :))) Asa ca nu e nevoie nici de dră nici de dnă :-P Acum nu ca n-ai fi tu un gentleman si eu o doamna.binenteles!!!!! :))))) Stiu ca tu esti un dragut dar te rog...! :-*
Adaugă un comentariu / răspuns
47 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  •