Acnee moderată

01-01-2015
catabbc
Nu este medic/terapeut
catabbc
Bună seara.
O să incerc să fiu scurt şi concis pe un subiect extrem de larg. De la varsta de aprox. 14 ani sufar de acnee, întotdeauna am avut coşuri(mai multe sau mai puţine). Acuma am 22 de ani si situaţia a escaladat puţin in sensul că îmi apar coşuri in aceleaşi locuri, constant.(bărbie, partea dreaptă şi stângă a maxilarului, intre sprâncene ocazional, în partea dreaptă a gurii şi sub ea). Sunt pur si simplu inflamările roşii care după câteva zile au copt si fac acel punct alb in vârf. Niciodată nu a escaladat, dar acum mi-e de ajuns cât să mă afecteze psihic. Tonele de informaţii de pe Internet m-au făcut confuz şi m-au băgat in ceaţă, multe contrazicându-se singure. Am un regim de viaţă ok, nu e cu nimic diferit de băieţii de aceeaşi vârstă cu care stau in cameră şi totuşi ei n-au nici o problemă. Nici de la părinţi nu poate fi, ei zicându-mi ca nu prea au avut probleme cu aşa ceva. Acuma la vârsta asta deja incep să cred că are o problemă internă.
Întrebarea mea este următoarea:
1.Ce analize trebuie să fac să mi dau seama dacă am probleme interne ?
2.Ori să las analizele interne şi să merg la dermatolog ?

Dacă se poate să primesc niste răspunsuri obiective v-aş fi recunoscător. Multumesc.
Am si căteva poze recente în care se vede clar acneea mea dar nu le pot uploada aici.Dacă e cineva care chiar doreşte să mă ajute i le pot da in privat.
2 comentarii
0
02-01-2015, ora 20:42
Mark24
Nu este medic/terapeut
Mark24
Sugestia mea este sa cauti un dermatolog bun, sa te interesezi de cineva care e chiar foarte bun in domeniu si sa mergi la un consult.
Eu personal nu am suferit de acnee chiar asa puternica chiar daca de 7 ani tot am avut cosuri. Au fost perioade cand au fost putine, cand nu aveam deloc si cand eram extrem de plin. Acum am 20 de ani si imi mai ies doar cateva cosuri in zona in care ai si tu probleme.
In schimb am avut prieteni cu fata chiar distrusa si care au fost la anumiti doctori foarte buni si le-a trecut.
Ei au folosit roaccutane si le-a mers foarte bine, desi am auzit ca nu pentru toata lumea merge. Dar chiar daca folosesti tratamentul acesta, trebuie sa mergi la un dermatolog pentru a iti spune dozajul potrivit pentru ca acest medicament este foarte puternic. Ei luau si alte creme care sa lucreze cu medicamentul.
Daca esti de prin zona Clujului te-as putea ajuta..
0
02-01-2015, ora 20:53
catabbc
Nu este medic/terapeut
catabbc
Am inteles. Nici fata mea nu e distrusa, multumesc lui D-zeu, am vazut cazuri foarte grave, da oricum e sentimentu ala cand pur si simplu vrei fata curata, cum trebuie sa fie normal. In mod normal cu acneea mea usoara ar trebui sa treaca fara eforturi extraordinare. Daca m-ai putea ajuta cu niste recomandari de dermatologi seriosi ti-as fi recunoscator. Si da, chiar sunt student in Cluj. Cum putem intra in contact ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  •