Accident cu urmari grave

17-10-2010
MarianB
Nu este medic/terapeut
MarianB
Buna seara.

Numele meu este Marian Berbece, am 31 de ani, locuiesc in judetul Dambovita, undeva la tara. Povestea mea este una destul de lunga, veche si complicata, totusi voi incerca sa fac un rezumat ca sa puteti intelege problemele mele si oferi orice sfaturi considerati de cuviinta.

In urma cu 24 de ani sufeream un accident auto, un camion mi-a strivit abdomenul, aveam 7 ani cand ma jucam pe o strada laturalnica cu alti copii si s-a intamplat sa treaca pe acolo un camion, am cazut chiar in calea sa, roata de sub cabina a urcat pe abdomenul meu in partea de jos, apoi a coborat printre picioare, mi-a fost atunci fracturat multiplu bazinul, mi-au fost distruse portiuni din musculatura abdominala, de asemenea distruse prin smulgere caile urinare, uretra, o parte din vezica, si nu in ultimul rand distruse organele genitale care de asemenea au fost smulse si strivite, poate este o descriere prea grafica insa trebuie sa spun exact ce s-a intamplat ca astfel sa ma fac cat mai bine inteles.

Am fost dus de urgenta la spitalul judetean Targoviste unde pe percursul urmatorilor 4 ani au urma un total de 13 interventii chirurgicale din partea Domnului Dr Stanescu Stefan, medicul ce m-a preluat, in incercarea lui de a remedia pe cat se poate urmarile accidentului, din fericire s-a reusit sa se refaca partea ortopedica a problemei, astfel ca nu am fost condamnat la o viata in scaun cu rotile, insa a ramas nerezolvata o problema destul de grava pentru mine, caile urinare distruse, au dus la un diagnostic final greu de suportat, cistostomie permanenta, adica a trebuit sa port permanent o sonda urinara introdusa printr-un orificiu in abdomen, zona ante-pubiana, si asta de la o varsta frageda.

Anii au trecut si lipsa posibilitatilor financiare, neputinta medicinei romanesti de pe atunci cumulata cu lipsa accesului la informatii au facut ca pana la urma sa ma resemnez cu situatia si sa incerc sa infrun situatia cu fruntea sus, am avut de indurat infectii nenumarate, unele mai grave decat altele, situatii limita in care am supravietuit ca prin miracol, si cu ajutor de la medici si de la dumnezeu am reusit sa infrun totul, asta pana acum aproape 1 an cand cosmarul meu a devenit si mai greu de suportat, am fost diagnosticat la o ecografie cu calcul vezical, si trimis la Targoviste pentru interventie chirurgicala pentru indepartarea lui, nu era prima oara cand scoteam din vezica un calcul, diferenta a fost ca acesta era cel mai voluminos, medicul de la Targoviste ( Dr Cristian Corneci ) a ezitat sa ma opereze in stil clasic deoarece se temea ca din cauza tesutului foarte cicatrizat din zona unde trebuia sa fiu operat, sa nu se mai vindece operatia, asa ca am fost trimis la Bucuresti la Spitalul Clinic de Urgenta Sf Ioan la Dr Cauni Victor unde ar fi urmat sa fiu operat endoscopic astfel as fi evitat complicatiile, insa ajuns la Dr Cauni acesta vazand ecografia a decis ca acel calcul este prea mare ca sa poata fi indepartat endoscopic si deci ca este totusi nevoie de interventie clasica prin taietura.

Operatia a fost efectuata in luna mai anul acesta, a decurs destul de bine, evolutia in zilele imediat urmatoare pozitiva asa ca am fost externat destul de rapid, insa cosmarul a inceput dupa ce copcile au fost indepartate, la cateva zile dupa asta operatia a inceput incet dar sigur sa cedeze, pana la un moment cand s-a rupt aproape integral si sonda a fost expulzata afara fortat si totul de la un stranut banal, atunci vezica s-a desprins de peretele abdominal si am mers de urgenta la spital, s-a reusit reintroducerea sondei in vezica insa problema este ca nu am fost cusut din nou, am fost in acest sens atat la Targoviste cat si la Bucuresti si de fiecare data am fost refuzat pe motiv ca se tem sa ma coase, ca se poate rupe tesutul si asa cicatrizat si mai rau, asadar sunt practic nevoit sa stau la pat zi si noapte si sa sper ca operatia se va vindeca prin cine stie ce miracol...

Am fost la spitalul fundeni la Dr Gangu care mi-a fost recomandat ca fiind un specialist in refacerea uretrei, si am mers la dansul in speranta ca va gasi o modalitate sa imi refaca caile urinare si sa scap definitiv de sonda, insa dupa un consul de cateva minute am fost nevoit sa plec dezamagit, spunandu-mi ca nu poate rezolva nimic, situatia fiind prea grava.

Ceea ce imi doresc de la dumneavoastra, sunt niste sfaturi, de orice fel, poate cunoasteti medici/clinici care totusi se pot implica in acest caz mai deosebit, care pot incerca refacerea cailor urinare, astfel incat sa scap de acea sonda care este o sursa permanenta de infectii, sau daca nu se poate asa atunci macar ce as putea totusi sa fac ca operatia sa se vindece totusi, poate niste tratamente noi, ceva care sa ajute la regenerarea mai rapida a tesutului, ceva ce poate eu sau medicul nu am luat in calcul, deoarece este o viata de cosmar sa stai cu frica in san atunci cand o tuse banala sau un stranut apar, si iti este teama sa nu se deschida abdomenul din nou, este groaznic sa stau permanent in pat de atata timp, sa duc o viata de invalid, la 31 de ani...

Orice sfat, orice observatie, ajutor de orice fel este mai mult decat binevenit, daca poate duce la o ameliorare a situatiei mele, viata mea sa nu mai fie un cosmar atat de greu, v-as fi recunoscator mai presus de cuvinte.

Cu respect Marian.
3 comentarii
0
11-12-2010, ora 09:52
tanaka
Nu este medic/terapeut
tanaka
Buna Marian,

Am toata intelegera si compasiunea pentru situatia ta, sper din tot sufletul sa reusesti! Incearca si la dr. Valentin Voinescu (http://uretroplastii.ro/continut/dr-valentin-voinescu), si dansul este specialist in reconstructii uretrale.

Dumnezeu sa fie cu tine si sa te ajute!
0
28-01-2011, ora 15:00
MIHAICCC
Nu este medic/terapeut
MIHAICCC
Buna Marian,

Da intradevar esti intr-o situatie deosebita, dar am trecu prin probleme de genul asta cu fiul meu deoarece in tara nu la diagnosticul pe care l-a avut la nastere nu s-a putu face nimic. Nu ne-am pierdut cu firea si am contactat o clinica din Germania specializata in chirurgie urologica. Copilul a fost operat cand avea doua luni, acum are doi ani si e perfect sanatos. NU TE GANDI LA COSTURI deoarece totul se poate achita prin formularul E 112 eliberat de Casa de Asigurari. Formularul se elibereaza foarte usor, nu ai nevoie decat de un referat de la medicul specialist care a refuzat sa faca interventia chirurgicala in care trebuie specificat faptul ca nu se poate efectua in tara, acceptul clinicii la care urmeaza sa te tratezi, si eventualele costuri. Sugestia mea este sa cauti pe net cat mai multe clinici in domeniu din afara, si sa le trimiti mail cu o scrisoare medicala recenta (tradusa) din care sa reiasa starea ta de sanatate, tratamente, interventii chirurgicale la care ai fost supus etc.(la fel am facut si noi ). Sigur vei primi un raspuns pozitiv pentru reconstructia cailor urinare. Neaparat sa timiti un mail la Universitatea din Rgensburg - Germania. Sunt specialisti deosebiti. Pentru mai multe detalii pot fi contactat-*. Sa auzim de bine.


(*modificat de administrator)
0
27-02-2015, ora 17:39
mariuspuiu
Nu este medic/terapeut
mariuspuiu
salut.
uite o adresa utila
genitalsurgerybelgrade.com
este o mica clinica din Belgrad in care lucreaza poate cei mai buni doctori din Europa.
aici mi-a fost schimbata viata eu avand probleme urologice ce nu au putut fi rezolvate in Romania, reconstructie peniana si reconstructie uretra, ambele cu succes. -*
mai puteti incerca si la Sara Perovici Foundation tot din Belgrad.


(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.