Ac ramas in dinte

27-03-2015
denisapop
Nu este medic/terapeut
denisapop
Buna ziua! Am 17 ani si de aproximativ o saptamana am fost la medicul meu dentist care mi-a scos un nerv. Din pacate s-a rupt un ac in dinte si domnul doctor nu a reusit sa il scoata deoarece este chiar la capatul canalului. Am fost la o alta clinica unde s-a incercat scoaterea lui prin canale dupa ce s-a facut igienizarea si cele necesare. Au fost 2 sedinte de cate doua ore. Acul s-a miscat dar din pacate nu s-a reusit extragerea lui. Domnisoara doctor mi-a recomandat un medic chirurg dentar. Nu stiu exact in ce consta procedura cu care v-a lucra domnul chirurg asa ca as avea nevoie de putin ajutor.
Tinand cont ca m-a durut extrem de tare dupa ce s-a rupt acul pentru ca stomatologul meu a pus o plomba provizorie peste si ca m-a durut si ultima data cand s-a incercat scoaterea lui cu ultrasunete, ce varianta imi recomandati pentru a scoate acul? Credeti ca ar trebui sa merg pe varianta de operatie chirurgicala? Sau este posibil sa imi puna plomba peste si sa ramana asa? Sau sa se extraga dintele? Eu una nu as opta pentru ultimele doua variante deoarece imi simt dintele foarte sensibil pentru a fi pusa plomba peste si in plus acolo este un corp strain si alte bacterii nocive. Celalalt aspect ar fi ca eu mai am un molar scos de pe maxilar si un alt medic mi-a spus ca daca o sa mai am parte de o alta extractie pe aceeasi parte, din cauza cresterii molarilor de minte e posibil sa mi se deformeze dantura (eu avant o inchidere aproape perfecta). Va multumesc si astept un raspuns!
2 comentarii
0
28-03-2015, ora 08:53
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
In nici un caz nu se poate plomba radacina cu acul pe canal pt ca portiunea de radacina cu acul in ea nu poate fi tratata si bacteriile pot difuza dincolo de vf radacinii dezvoltand un granulom. Sfatul meu este sa mergi la un endodont-specializat pe tratamente de canal- preferabil cu microscop. Chirurgul poate doar sa rezece(sa taie) portiunea de radacina cu acul in ea si sa obtureze restul radacinii. Dar aceasta procedura depinde de cat de lung este acul pt ca o eventuala radacina prea scurta va dauna stabilitatii dintelui. Bafta!
0
28-03-2015, ora 19:35
denisapop
Nu este medic/terapeut
denisapop
Va multumesc pentru raspuns! Am fost deja la un medic endodont care avea chiar si microscop dar nu s-a reusit scoaterea acului. Domisoara doctor ulterior mi-a recomandat operatia chirurgicala. Cred ca o sa merg pe aceasta varianta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cariile dentare
  • Eroziunea dinților
  • Urgentele dentare - primul ajutor
  • Periuța de dinți manuală
  • Albirea dinților acasă
  • Obiceiuri care afectează dantura
  • Dinții antimicrobieni printați 3D
  •