Abces

02-10-2009
ARISA
Nu este medic/terapeut
ARISA
Buna ziua,

De cateva luni mi-a iesit aslo -400, urcase chiar la 600 la un moment dat.Si proteina C reactiva era pozitiva (+)

Am facut tratament cu Klacid 10 zile, apoi 1 injectie Moldamin /saptamana (total 4 injectii ).

Pe 2 iulie am repetat analiza si rezultatul a fost Aslo-400, VSH-7. Proteina C -1, 20.

Deoarece am o durere de gat de cativa ani doctorita s-a gandit ca Aslo e marit din cauza unui streptococ localizat in gat dar care la exudat nu se evidentia niciodata.

Totusi tratamentul nu a ajutat.

Ma gandesc ca ar putea fi din cauza unei masele care nu doare dar face zilnic abces.

Mai nou, alaltaieri am simtit deodata ca mi s-a incetosat vederea, timp de 15-20 minute, apoi mi-am revenit.
Simt o stare ciudata, o caldura interioara desi mi-am luat temperatura si nu am febra ( 36.6C) .
De asemeni ma doare capul, nu continuu, dar destul de frecvent.

Poate fi in legatura cu acest abces ?
9 comentarii
0
04-10-2009, ora 16:11
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Rezolva-ti problema cu maseaua la stomatolog si vezi daca tot ceea ce descrii tu cedeaza.
0
05-10-2009, ora 09:04
ARISA
Nu este medic/terapeut
ARISA
Va multumesc foarte mult.

Astazi am programare la stomatolog.
0
19-12-2009, ora 22:12
eu211
Nu este medic/terapeut
eu211
am si eu o problema, si nu am rabdare pana sa merg la dentist..azi e sambata... si...jos la gingie in dreptul unui molar cred.. este un nod umflat f tare, nu este moale... care ma doare cand apas..durere usoara.. depinde cat de tare apas bineinteles..dar problema este ca ma strang creierii ff tare si neincetat.. cu tot cu nas si dinti.. oare din ce cauza ?..este abces sau altceva ?..ma simt f dezorientat..uneori pierd usor contactul cu realitate, imaginatia uneori o ia razna..ma tem f mult pt mine si pana luni pare o eternitate!!!!!!!!!!!!!!!!!. ce se intampla oare ? am fost totusi la urgenta mi s-a zis ca e vba de abces..sa iau antibiotic..insa i-am mentionat si de durerile de mai sus..si mi-a zis ca de la presiune, am plecat cu coada intre picioare..:| nu stiu ce sa cred. cine are un raspuns oarecum aproape ?
0
19-12-2009, ora 22:18
eu211
Nu este medic/terapeut
eu211
trebuie sa continui am omis sa spun ca la un moment dat ma simteam parca otravit, de la creier durerea pleca spre cosul pieptului tinta direct in picioare, ma simteam paralizat desi puteam sa ma misc e o durere ce sincer nu am cuvinte exacte pentru explicatia ei.:| de vreo 3 zile am inceput sa iau antibiotice e mai binisor, sa fi fost oare de la abces tot acest chin si sa treaca cu antibiotice ?:|
0
04-05-2010, ora 17:44
DorinaD
Nu este medic/terapeut
DorinaD
Buna ziua.Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, o parere avizata.Fetita mea a facut puroi la un dinte (premolarul din stanga sus), a avut dureri citeva zile (asta fiind in weekend si gasindu-ne in imposibilitatea de a consulta un medic pana luni) dupa care a inceput sa se umfle partea de sus a fetei si durerea a disparut.
Am facut programare la dentist si acesta i-a facut un canal ptr scurgerea puroiului.Problema mea este ca dl dr a spus ca trebuie operatie ptr a chiureta locul respectiv sau trebuie scos dintele.
Va rog frumos sa imi spuneti daca trebuie neaparat facuta operatia sau problema se poate rezolva intr-un mod mai usor (tratament ) ca sincer nu prea as fi dispusa la operatie.Stiu ca intotdeauna mai pot exista si alte cai de rezolvare, in speta tratament, de aceea va cer ajutorul si sfatul.Nu vreau nici sa ii fac mai rau fetei daca nu mergem la operatie.
Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dvs.
0
05-05-2010, ora 09:23
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Depinde cat puroi este si cat de mult este afectata radacina. Daca puroiul este putin se poate incerca tratament, mai ales ca varsta este un avantaj din acest punct de vedere. Oricum, tratamentul nu garanteaza 100% disparitia puroiului. Faceti o radiografie si in functie de ce se vede pe ea (ce ziceam mai sus in functie de afectarea radacinii), medicul va lua o decizie
0
05-05-2010, ora 13:14
DorinaD
Nu este medic/terapeut
DorinaD
Buna ziua.Dna doctor va multumesc frumos pentru raspuns.Am uitat sa precizez ca am facut si radiografie la dinte si medicul si-a mentinut parrerea legata de operatie.Nu e foarte mult puroi si dupa ce i s-a facut canal ptr scurgerea puroiului, totul a fost bine.Este o saptamana de atunci si nu a avut nici o problema pana acum.De aceea am cerut un alt sfat, o alta parere, in sensul ca poate problema se poate rezolva si fara interventii chirurgicale.Sa precizez si ca fiica mea are 17 ani si ca pana la o plomba facuta anul trecut la dintii din fata, nu a avut puroi niciodata.Sper din suflet sa existe si o alta cale de rezolvare caci asa cum am mai spus nu prea ma atrage ideea operatiei.
As dori sa va rog frumos sa imi spuneti care ar fi tratamentul ptr asa ceva, in ce consta.Va multumesc din suflet si va doresc numai bine.
0
06-05-2010, ora 19:55
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Buna seara. Se poate face in prima instanta tratament cu hidroxid de calciu pe canal mai multe sedinte si apoi cu asa numita pasta Walkoff (intrebati medicul) care da rezultate foarte bune, dar repet in functie de reactivitatea organismului si de cat puroi este. Faptul ca de o saptamana nu mai are probleme, nu inseamna ca puroiul nu mai este, ci doar ca, calea de drenaj a ajutat la trecerea puseului acut. Daca medicul spune ca tratamentul nu are sanse si este necesara rezectia apicala, va sfatuiesc sa o faceti (nu doare!)
0
22-12-2010, ora 20:20
Tohaneanu
Nu este medic/terapeut
Tohaneanu
Buna seara.am un abces la o masea.intrebarea e.daca il sparg singur ce se poate intampla ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  •