ASLO

18-03-2008
dulcika
Nu este medic/terapeut
dulcika
Am descoperit cu vreo 3-4 ani in urma ca am aslo mult mai mare decat valoarea normala( mai mult decat dublu). Mi s-a recomandat sa fac tratament timp de 3 luni cu moldamin( o injectie pe saptamana), dupa care sa repet analizele si in caz ca nu a scazut suficient sa continui.(intre timp am facut si un exudat faringian sa vad dk am cumva streptococ, dar a iesit negativ )Am facut acest tratament, dar n-am mai repetat sa vad in ce stadiu ma aflu. Anul trecut iar mi-a iesit aslo mare, iar medicul meu de familie nu mi-a mai prescris nimic...am lasat-o moarta. Cam prin noiembrie am cerut sa mi se faca iar analizele si din nou acest aslo (la fel, mai mult decat dublul valorii normale).am facut iar timp de 3 luni, saptamanal, moldamin, iar luna aceasta am repetat analiza.Rezultatul nu a fost nici de data asta bun (mi-a iesit 372), ceea ce rezulta ca injectiile nu si-au facut efectul asa cum ar fi trebuit.
Intrebarile mele sunt : Ce este de fapt acest "aslo", care ar putea fi cauzele ce au determinat aceasta, care ar putea fi efectele negative pe care le are asupra organismului, si, cea mai importanta intrebare este ce ar trebui sa fac mai departe, deoarece am auzit ca este destul de periculos si ca poate ataca si inima?.Va multumesc foarte mult!!
5 comentarii
0
31-03-2008, ora 00:00
mircea84
Nu este medic/terapeut
mircea84
acest aslo este un raspuns al organismului la infectia cu streptococ, produce reumatism articular si endocardite de multe ori ireversibile, moldaminul poate da rezistenta in timp, dar eu zic sa continui pana la un an cu aceste injectii.Scade greu intr-adevar, dar se fac profilactic ca sa nu afecteze atunci cand scade titrul aslo.
nu te speria nu e foarte grav !
sanatate si succes la suportat moldaminul
0
29-11-2009, ora 13:51
Maria22222
Nu este medic/terapeut
Maria22222
Bună ziua!
Şi eu am ASLO 300. Am luat 3 luni de moldamin şi nu mi-a scăzut deloc. Ba mai mult am şi o senzaţie de "ceva în gât" care nu se mai duce de acolo.
Aş vrea să vă întreb dacă se transmite prin sărut, etc?
Ce tratament să mai iau?
Moldaminul e groaznic şi nu-l mai pot lua.
0
28-05-2011, ora 17:44
P Madalina
Nu este medic/terapeut
P Madalina
Buna!
Cand aveam 7-8 aveam ASLO doctorul mi-a prescris un tratament 30 de peniciline de 3 ori pe zi pe urma o data la doua saptamani timp de 5 ani de zile moldamine.Nu am respectat tratamentul pentru ca nu imi placeau injectiile si mamei mele i-a fost si mila de mine cu toate injectiile astea am luat penicilina de 2 ori pe zi pe uram moldamenul nici macar timp de un an.Acum doi ani am facut analize si doctorul mi-a spus ca nu am ASLO.Este adevarat ca puteam sa fiu paralizata daca mai aveam ASLO pt ca am probleme cu coloana vertebrala ? ASLO este o boala ereditara ?
0
30-05-2011, ora 14:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
ASLO reprezinta doar o analiza care atesta o infectie streptococica, cum este cazul reumatismului acut post-streptococic. In acest caz insa, nu sunt afectate articulatiile decat pasager, principala problema fiind afectarea inimii.
Prin urmare, daca nu aveti afectata inima, ASLO mare in urma cu zeci de ani nu trebuie sa va nelinisteasca.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-11-2014, ora 09:12
zamfir nicoleta
Nu este medic/terapeut
zamfir nicoleta
Buna ziua,
Am fost diagnosticata cu Aslo 1400 si VSH 101 in urma unei infectii in gat - o laringita puternica pe care am tratat-o cu Zinnat 5 zile. Dupa terminarea antibioticului m-am trezit cu dureri de picioare (laba piciorului in partea superioara). In timp de 4 zile nu am mai putup pasii in piciorul stang, la dreptul durea a disparut. Am mers la un reumsatolog si am primit tratament antiinflamator Medrol 16 mg cu Nolpaza 20 mg. si Moldamin 1200000 ui ( 4 buc) cu administrare 1 la 3 saptamani.Dupa antiinflamator a fost minunat. In 2 zile a disparut durerea si inflamatia. Dupa a doua foza de moldamin (3 saptamani) si terminarea antiinflamatorului, durerea si inflamatia au reaparut cuprinzand glezna si partea superioara a calcaiului, deci in spate. Am inceput iar cu antiinflamator fara prescriptie medicala si acum iar este bine. Ce imi puteti spune? Ce este de facut ? Multumesc mult !!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.