ANALIZE PE CARE NU LE INTELEG

28-10-2009
anisia27
Nu este medic/terapeut
anisia27
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa deslusesc urmatorul diagnostic: 1 criostat; 2 postcriostat: - suspiciune carcinom papilar. 3-4 parafina: - carcinom papilar intrachistic; suspiciune microinvazie. Formatiune chistica proliferare papilara intrachistica cu diametrul de 1, 8 cm. V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta sa deslusesc toate astea, remediile care trbuiesc adoptate si in primul rand care este sansa de supravietuire
1 comentarii
0
28-10-2009, ora 14:52
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Cand se face o biopsie, tesutul sau piese prelevata e privita la microscop. Ca sa se vada ceva, trebuie taiate felii extrem de subtiri. Ca sa se taie feliutele pentru microscop, si ca sa nu degenereze materialul biologic, se fixeaza. Mai intai, se fixeaza in gheata, procedeu care e mai rapid si se taie feliute de gheata cu tot cu piesa de examinat. Aparatul care face chestia asta se cheama criostat.
Pe urma se fixeaza in bloc de parafina se se taie feliute din piesa fixata in parafina. Procedeul dureaza mai mult, dar ofera un plus de informatii.

Vestea proasta e ca e un carcinom, adica o forma de cancer. Vestea buna e ca e vorba de un carcinom papilar, care, de regula, evolueaza mai lent.
In ceea ce priveste tratamentul si prognosticul, nu sunt elemente destule doar din aceasta analiza. Cel care e in pozitia cea mai buna sa se pronunte este clinicianul care a cerut aceasta investigatie si care strange toate informatiile in baza carora face un rationament medical.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.