Ciroza hepatica virala C clasa child A... e cancer?

01-06-2013
2013anca
Nu este medic/terapeut
2013anca
Buna,

Mama mea in varsta de 52 ani a fost diagnostica cu hepatita C in urma cu 6 ani(mentionez ca a tinut regim alimentar si tratamentul l-a urmat), iar acum in urma ultimului control si a analizelor i-a fost pus diagnosticul de Ciroza hepatica virala C clasa child A si asta nu e tot. In urma ecografiei abdominale din care au reiesit urm. valori: Ficat LPS AP- 7cm, LD AP- 13 cm, ecostr.inomogena, cu o formatiune hiperecogena de 18/20mm, inomogena situata la niv. sgem VI. Colecist cu sludge decliv, pereti reflectogeni, VP in hil 12mm, CBP, CBIH calibru normal. Pancreas dim. normale, omogen.Ambii rinichi dim.normale, forma, contur, IP pastrate, sinus cu ecog.milimetrice, fara HN. Splina ax lung 12cm. Fara lichid liber in cavitatea peritoneala. VU in vacuitate. Fara lichid liber in cavitatea peritoneala. Concl: nodul hepatic segm. VI. Hipertensiune portala.

As dori sa stiu daca acest nodul inseamna ca are cauncer? si daca se poate elimina cumva prin punctie avand in vederea dimeninsiune lui. Medicul la care a fost ne-a trimis la Cluj pt punctie, a zis ca poate se mai poate face ceva cu punctia, dar daca depaseste 20mm nu scapa fara operatie.
Nu prea inteleg eu mult din aceste rezultate si de aceea as dori sa aflu parerea unui specialist in domeniu.

Multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile dvs.
3 comentarii
0
28-06-2013, ora 10:41
Gianina 32
Nu este medic/terapeut
Gianina 32
buna, am inteles ca cei mai buni medici sunt la Cj.tata a fost operat la tg.mures la bud vasile.a avut un nodul hepatic care s-a dovedit a fi cancer si care a putut fi eliminat total prin operatie.acum dupa un an se simte f bine si nu a recidivat.doamne ajuta si multa putere si sanatate mamei.din cele citite pe net eu zic ca operatia e sfanta si doar in urma biopsiei o sa stiti daca e cancer care si asta e de 2 feluri.mergeti cu toata incredrea pe mana medicilor si sa nu va lasati amagiti de cei ce va vor propune acele tratamente naturiste si care va vor contacta ei asa cum am patit si noi.bisturiul e sfant...doar in paralel puteti lua pt mama ceva ceaiuri sau cartilaj de rechin care se gaseste in farmacii si e bun si pt imunitate(rechinul fiind singurul mamaifer care nu face cancer)
0
12-07-2013, ora 14:31
2013anca
Nu este medic/terapeut
2013anca
Buna, multumesc mult pt sfaturi. Intre timp am fost la Cj, i-a fost cauterizat nodulul respectiv, dar nu stim daca i-a facut biopsie. Medicul nu a spus nimic, doar sa vina peste 6 sapt. la control sa vada daca mai se vede ceva. Nu s-a mai vazut la ecograf nimic atunci, acuma speram sa fie bine. Doar ca o inteapa acolo destul de des, nu stiu daca e normal sau pana cand va simti asta. Nu am auzit de cartilagiu de rechin, dar cate pastile se iau pe zi ( pe internet am citit ca se iau 4 /zi inainte de mancare). Nu e prea mult? sau nu afecteaza cu nimic ficatul?. Daca ati putea sa imi spuneti parerea d-voastra.
Multumesc inca o data!
0
12-07-2013, ora 15:00
Gianina 32
Nu este medic/terapeut
Gianina 32
Tatal meu a luat inainte de cele 3 mese...e ff bun si pt imunitate mai ales ca sunt slabiti dupa interventii si numai o raceala le-ar mai lipsi.Dar e f important sa stiti daca i s-a luat proba pt biopsie pt ca asta spune garantat ce fel de cancer e ca si asta unul e mai bun decat celalat.Acum despre faptul ca simte acele intepaturi, ar trebui sa sunati la acel medic care i-a facut interventoia sa va spuna daca e normal.Noi dupa operatie cand tata ne-a zis ca simte ca il deranjeaza sau il doare pe la operatie si a facut apoi putina febra...ne-am gandit ca e normal dupa o interventie...si am mai stat asa cateva zile pana am mers la un spital in zona si el avea intestinul gros afectat si o fff mare infectie.Nu trebuie neglijat daca ceva nu va place.SANATATE.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum contribuie microbiomul intestinal la progresia cirozei hepatice
  •