Adenopatii

20-10-2015
ELEONORA33
Nu este medic/terapeut
ELEONORA33
Buna ziua, tatal meu are 75 de ani a fost internat in spital fiind cardiac si dupa o radiografie pulmonara i s-a trecut in biletul de iesire din spital ADENOPATII multiple mediastinale ( in spatiul prevascular, paratraheale, lateroaortice, infracarenare in fereastra aortico pulmonara) SI HILARE BILATERALE de 2, 2 cm diametru, FIBROZA PULMONARA BILATERALA, PAHIPLEURITA stanga, fara tumori pleuro pulmonare, fara lichid in cavitatea pleurala aspectul pledeaza pentru sarcoidoza sau limfom, fara sa i se spuna ce anume inseamna acest diagnostic.Ma puteti ajuta sa ma lamuresc daca este vorba despre ceva grav.Multumesc
5 comentarii
0
23-10-2015, ora 08:55
lachriss
lachriss
Buna ziua. In cazul tatalui dv trebuie continuate investigatiile, in primul rand prin efectuarea unei computer-tomografii, iar ulterior prin efectuarea unei toracotomii pentru recoltare de material pentru examen histopatologic. Examenul histopatologic este singurul in masura sa stabileasca un diagnostic exact.
0
23-10-2015, ora 09:37
ELEONORA33
Nu este medic/terapeut
ELEONORA33
BUna ziua.Multmesc pentru raspuns. I s-a facut un computer tomograf la care i s-a spus ca nu exista tumori pleuro pulmonar sau lichid in cavitatea pleurala doar despre adenopatii mediastinale si hilare. VA trebui in continuare sa faca acel examen histopatologic? DE la spital i s-a spus sa puna cd-ul de la tomograf in dulap si sa il pastreze ca amintire. Pot sa merg cu acel cd la un medic penumolog sa il intepreteze?
0
23-10-2015, ora 17:03
lachriss
lachriss
Acele adenopatii nu sunt neaparat o consecinta a unei tumori pulmonare. Poate fi vorba si de un limfom. In mod normal, ar trebui facuta o biopsie si examen histopatologic al ganglionilor respectivi, acesta fiind singurul in masura sa stabileasca un diagnostic précis. In cazul tatalui dv, s-ar putea insa ca, datorita varstei si bolilor associate, sa nu se poata face interventia din cauza riscului operator. Discutati cu medicul pneumolog ce e de facut in continuare.
0
23-10-2015, ora 17:43
ELEONORA33
Nu este medic/terapeut
ELEONORA33
Multumesc pentru informatii
0
25-10-2015, ora 17:10
lachriss
lachriss
Cu multa placere.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.