Acceptare sau despartire

23-12-2009
debusolat
Nu este medic/terapeut
debusolat
ce faci cand prietena ta, nu te mai iubeste, te uraste, orice zici si faci o plictiseste, dar accepta continuarea relatiei pentru ca avem un copil.
ca tata sunt ok, nu crede ca s-ar descurca in aceasta privinta fara mine, in schimb ce este intre noi sunt doar amintirile placute.
ca sa am acces la sentimentele ei din nou, din cerintele ei imperative trebuie sa devin : nefumator, sa-i acord o mai mare libertate de miscare, sa fiu mai tolerant, increzator in ea, deloc gelos, sa o surprind mereu cu ceva inedit si placut si daca se poate sa castig ceva bani mai multi decat ea.
pentru dragostea care i-o port am dat dovada de bunavointa si am incercat sa ma conformez.
din pacate, am realizat ca sunt doar un bun tatic si in devenire un sustinator al ei.
ce ma sfatuiti?
8 comentarii
0
26-12-2009, ora 19:06
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Rabdare si iar rabdare.fii mereu ingrijit, cochet, arata ca nu prea te intereseaza ce face, nu face scene din nimic, fii mai putin gelos, lasa-i libertate de miscare si exprimare, invata sa ai incredere in ea, e gresit in a vedea pe oricine se apropie de ea un potential rival, iti faci singur rau cu buna stiinta. incearca sa intorci roata. fumeaza mai putin si nu in casa, incearca sa o sprijini moral, sa o incurajezi in actiuni si practic sa o ajuti in ale gospodariei cand e cazul.probabil ca daca ea castiga mai bine, munceste mai mult si are nevoie de libertate, intelegere si ajutor.Si, ceea ce e mai important, fii foarte apropiat de copil.Sper ca lucrurile se vor schimba intre voi, nu abandona atat de usor.Sarbatori fericite!
0
28-12-2009, ora 10:43
debusolat
Nu este medic/terapeut
debusolat
Punctual:
RABDARE - de aproximativ doi ani tot sper la o imbunatatire a relatiei.
INGRIJIT SI COCHET- mediul de munca si interactiunea cu oamenii m-au determinat si ma obliga intr-un fel sa fiu pedant.
MAI PUTIN GELOS SI MAI MULTA INCREDERE IN EA - tocmai libertatea ei de miscare si oarece antecedente ma fac suspicios.
FUMEAZA MAI PUTIN SI NU IN CASA - de acord, sunt subjugat acestui viciu, fac eforturi sa ma las de fumat.
SA O AJUTI IN GOSPODARIE - cred ca putin barbati din zilele noastre mai fac menajul in casa asa cum o fac eu, si o spun nu pentru a ma plange ci pentru ca imi face placere sa gatesc, sa particip la curatenia caminului mai ales dupa cel mic
SA O SPRIJINI MORAL, SA O INCURAJEZI IN ACTIUNI - avem jobu-ri cu obligatii si raspunderi majore, numai ca ea are oportunitati de-a castiga mai mult, pentru asta am sustinut-o mereu, stiind cu ce se, , mananca" specializarea ei.
FII FOARTE APROPIAT DE COPIL - este liantul legaturii noastre, in fiecare zi sunt surprins placut de capacitatile lui.
Va multumesc pentru sfaturi, incerc sa tin cont de ele, dar ceva totusi imi spune ca o relatie cand isi epuizeaza resursele sentimentale, celelalte variabile sunt doar sperante.
0
29-12-2009, ora 08:21
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Vezi cum esti ? Riguros, strict, " punctual ", rigid.Si ce inseamna epuizarea resurselor sentimentale ???Parca ai spune " gata cu rezervele de zacusta, vom mai vedea la anul daca mai ocupam camara cu asa ceva!!!!!"...Vrei sa spui ca nu o mai iubesti ? Ca nu mai ai respect pentru mama copilului tau ?Ca ti-e indiferenta? Ca sunt momente in familie care-ti aduc o imensa pace sufleteasca dupa care tanjesti ?Asta e greseala.cuplerile tinere cred ca la inceput exista o nesfarsita iubire si un ocean de sentimente, iar in cativa ani dispare totul...ori nu este asa, toate acestea cresc si sunt validate pe parcursul anilor, trebuie sa treaca proba timpului infruntand viata impreuna.Poate ca asta e si problema, esti prea perfect ; stii cat sunt de plictisitori colegii cu zece pe linie.Si ce problema mai ai tu cu antecedentele sotiei ?Ce importanta mai au acestea ? Se vede treaba ca stiai de ele si la vremea respectiva le-ai acceptat, nu le-ai stocat undeva pentru ca acDe ce trebuie sa le actualizezi si sa-ti subminezi casnicia ?
0
29-12-2009, ora 08:26
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Am probleme cu tastatura.. vroiam sa spun ca acum nu trebuie sa utilizezi trecutul ei ca pe o arma. Daca nu reusesti cu ea sa aplanati aceste probleme, tine alaturi copilul si sa ai relatii foarte bune cu parintii ei ; conteaza foarte mult ca pe acestia care ocupa un rol foarte important in universul ei sa-i ai aliati.Numai bine!
0
29-12-2009, ora 20:44
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
A fi un bun tata nu poate fi precedat de "doar". Pentru cine inseamna putin?
Ati ajuns sa va definiti in acest mod pentru ca va filtrati intreaga existenta printr-o sita cu un singur ochi, reprezentat de nivelul de satisfactie din cuplu. Si cand acest nivel este scazut ajungeti in situatia periculoasa in care aproape tot ce aveti incepe sa-si piarda stralucirea: familia, prietenii, jobul, activitatile placute care va implinesc potentialul...
Negocierile fortate nu vor conduce la o finalitate fericita pentru niciunul dintre voi trei. Compromisurile isi au rostul atunci cand nu sunt resimtite neplacut, ca o pierdere a ceva important. Cred ca sunteti in punctul in care o vizita la un terapeut de cuplu v-ar putea ajuta sa va lamuriti problemele reale pe care le intampina fiecare la nivel individual si care, evident isi lasa amprenta si asupra casniciei. Odata ajunsi in acest punct, veti sti amandoi ce decizie puteti lua in ceea ce va priveste viata de familie.

Va doresc succes si mult curaj!
Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
04-01-2010, ora 10:45
debusolat
Nu este medic/terapeut
debusolat
Multumesc, multumesc de recomandari.
Sunt deschis, sa stiti la orice sugestie, sfat, dovada apelul meu.
imi place comunicarea. Nu vreau sa arat ca eu am dreptate in toate demersurile facute pana acum, dar credeti-ma sunt dezorientat si numai stiu ce-ar fi mai bine pentru familia mea, de accea am pus intrebarea din topic.
Apropo de vizita la un psihoterapeut, refuzul ei este categoric ( timp pierdut si bani aruncati degeaba) numai cei frustrati si plin de angoase trec pragul unor astfel de clinici., , Trebuie sa producem bani sa economisim si nu sa cheltuim pe chestii care oricum numai noi le gasim solutiile finale"
0
04-01-2010, ora 12:05
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Vizita la un psihoterapeut este o pierdere de timp si de bani cand, fie alegeti unul cu o pregatire si experienta insuficiente in problema cu care va adresati (daca doriti, intr-un mesaj privat va pot pot recomanda pe cineva), fie nu exista suficienta motivatie si vointa pentru schimbarea situatiei prezente (si atunci, pierderea de timp este si a terapeutului), ceea ce inteleg ca nu este cazul, cel putin in ceea ce va priveste pe dumneavoastra.

Solutiile finale, sau cele care au pretentia de finalitate si valabilitate generala (fie ramanem impreuna, fie ne despartim) sunt adesea departe de ceea ce ar putea sa reprezinte un inceput de reechilibrare a situatiei, si asta se intampla pentru ca, din locul in care va aflati in acest moment, nu aveti acces la o alta perspectiva asupra lucrurilor. Cand veti reusi sa faceti un pas in lateral, veti putea privi imaginea in ansamblul ei ceea ce, evident va favoriza o noua organizare mentala si deci alte posibilitati de adaptare si actiune. Din acest motiv, psihoterapia ramane o solutie buna pentru dumneavoastra, chiar daca sotia isi exprima deocamdata dezacordul in acest sens.
Dumneavoastra aveti dreptul de a accepta sau nu refuzul ei, de a solicita argumente puternice in acest sens (si nu unele nesustinute de fapte), de a deveni mai ferm in ceea ce priveste solutiile pe care le propuneti si incercati amandoi.

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
06-01-2010, ora 15:29
luciana1
Nu este medic/terapeut
luciana1
Atunci cand o relatie isi epuizeaza toate resursele, te lupti cu morile de vant. Eu am probleme sexuale in cuplu. Decand am nascut m-a inlocuit aprope total cu filmele porno.(sunt o femeie frumoasa. nu m-a schimbat sarcina cu nimic) In toamna i-am interzis total sa se mai masturbeze. A facut pauza un timp dar la sfarsitul lunii decembrie a luat-o de la capat. Am hotarat ca este ultima sansa. Daca il mai prind o data ne despartim. Acum, cat sunt tanara si o pot lua de la capat. Dragoste cu sila nu se poate. Ma doare enorm cand spun asta. Am avut zile cand ma uitam in oglinda si ma intrebam ce e cu mine. dar probleme nu e la mine. Problema e la el. Posibil sa fie la fel si in cazul tau. Poate ca ea este problema, nu tu.Cu cat esti mai rabdator, cu atat pretentiile cresc. Asta e un lucru verificat in cazul meu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul