Anticonceptionale YAZ - intarziere mentra (exlcus sarcina)

16-06-2010
angiestyle
Nu este medic/terapeut
angiestyle
Buna ziua,
As avea si eu nevoie de o opinie medicala pentru urmatoarea situatie: dupa tratarea unor chisturi de la ovare, dr. ginecolog mi-a prescris anticonceptionalele YAZ (o folie cu 28 pastile: 24 - "roz" cu substanta activa; 4 - "albe" cu efect placebo, adica fara substanta activa); sunt deja la a 5-a folie, insa la cea de-a 4-a, pastila 20 am luat-o cu 16 ore mai tarziu decat ora normala de administrare. In aceasta situatie, prospectul indica 2 optiuni, cea aleasa de mine fiind urmatoarea: am continuat sa iau pastilele "roz" (inclusiv cea uitata), am sarit peste administrarea pastilelor "albe", incepand direct o folie noua dupa cea de a 24-a pastila. Deja am luat 4 pastile din a 5-a folie, insa menstruatia nu a aparut (in mod normal, in lunile anterioare de administrare a acestora, menstruatia incepea la a doua pastila "alba"). Mentionez si ca astazi am efectuat un test de sarcina (pentru siguranta), al carui rezultat a fost negativ.
Personal, ma gandesc ca modificarea administrarii anticonceptionalelor a dus la intarzierea de care vorbeam. Intrebarile mele catre dumneavoastra sunt: Care credeti ca este cauza intarzierii? (Posibil sa fie alta?) Considerati ca este necesar sa ma prezint de urgenta la dr. mea ginecolog sau nu? Sa mai am putina rabdare si abia daca nici peste 4-5 zile nu incepe, sa merg la medic? Ce ma sfatuiti?
Va rog sa imi raspundeti si mie la intrebari, v-as fi recunoscatoare daca ar fi cat se poate de curand! Multumesc anticipat!
O zi frumoasa!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul