Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

: Exista un tratament pentru infectia cu escherichia coli ?

21-09-2009, ora 11:28
Autor: Daniela.P
Buna ziua, Am o problema de sanatate si doresc sa intreb un medic:

Numele meu esta Daniela si am 39 de ani. Intrebarea mea este : Exista un tratament pentru infectia cu escherichia coli ? Mentionez ca am aceasta infecie din anul 2004 si in tot acest timp am urmat o multime de tratamente fara insa a avea nici un rezultat: antibiotice nenumarate (dupa antibiograma), autovaccin (facut la Institutul Cantacuzino), Urovaxom de mai multe ori pe an (in fiecare an ). Toate aceste tratamente le-am urmat dupa sfatul medicului fara sa rezulte nicio ameliorare.In momentul de fata am acelasi rezultat al uroculturii ca acum 5 ani: e.coli peste 100.000 ufc./ml. Ce ma fac ? Am sa ajung in cativa ani la dializa sau o sa trebuiasca sa-mi scot vezica urinara ca sa scap totusi de aceasta bacterie?Aceasta infectie se poate trata de catre medicii din Romania?
Va multumesc anticipat
Daniela
11 comentarii
21-09-2009, ora 18:54
Autor: Mr. Nick
Stimată doamnă Daniela,

Infecţia dvs. este foarte rezistentă la tratament, drept urmare vă recomand o cură cu apă cu argint coloidal 20 ppm. Apa cu argint coloidal realizată în conformitate cu normele internaţionale, cu ajutorul unor instalaţii performante şi elaborate în laboratoare verificate sub egida unor instituţii abilitate din străinătate, vă poate trata cu succes această infecţie, pentru că argintul coloidal distruge peste 650 de bacterii, fungi, virusuri etc., pe când un antibiotic comun maxim 5-6 tipuri diferite de astfel de agenţi patogeni.

Pentru mai multe informaţii cu privire la caracteristici, aviz, indicaţii şi administrare, vă rog accesaţi următorul link: http://www.argint-coloidal.ro/produs/argint-coloidal/1/

P.S. Cura trebuie ţinută până când analizele se negativează!
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică!
Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
| NIHIL SINE DEO - NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU (DUMNEZEU = α şi Ω, Începutul şi Sfârşitul,
Făcătorul cerului şi al pământului, al tuturor celor văzute şi nevăzute!) |
→ Nădejdea mea este Tatăl, Scăparea mea este Fiul, iar Acoperământul meu
este Duhul Sfânt, Treime Sfântă, Slavă Ţie! ←

«Oamenii sunt adesea neînţelegători, iraţionali şi egoişti...
Iartă-i, oricum!
Dacă eşti bun, oamenii te pot acuza de egoism şi intenţii ascunse...
Fii bun, oricum!
Dacă ai succes poţi câstiga prieteni falşi şi duşmani adevăraţi...
Caută succesul, oricum!
Dacă eşti cinstit şi sincer, oamenii te pot înşela...
Fii cinstit şi sincer, oricum!
Ceea ce construieşti în ani, alţii pot dărâma într-o zi...
Construieşte, oricum!
Dacă găseşti liniştea şi fericirea, oamenii pot fi geloşi...
Fii fericit, oricum!
Binele pe care îl faci azi, oamenii îl vor uita mâine...
Fă bine, oricum!
Dă-i lumii tot ce ai mai bun şi poate nu va fi niciodată de ajuns...
Dă-i lumii tot ce ai mai bun, oricum!
La urma urmei, ce este între tine şi DUMNEZEU...
N-a fost niciodată între tine şi ei, oricum!» ― MAICA TEREZA (Agnes Gonxha Bojaxhiu).

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
21-09-2009, ora 19:02
Autor: Casa drhouse | Dr. Balcan Anisoara - Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Daca din 2004 tot s-au incercat diverse tratamente, chiar si dupa antibiograma si nu s-a eradicat aceasta infectie medicii nu au propus investigatii suplimentare ? Ca de exemplu o urografie intravenoasa........ Poate ca propagarea acestui bacil gramnegativ si intretinerea infectiei urinare este favorizata de leziuni preexistente ale aparatului urinar, congenitale sau castigate, ce produc staza urinara si dezvoltarea germenilor patogeni :hidronefroza, rinichi polichistic, malformatii renale sau de cai urinare, rinichi ectopic, rinichi putin mai jos situati unul fata de altul, pietre / nisip la rinichi/cai urinare,etc.. Poate ca ai avut acum cativa ani tuberculoza extrapulmonara, poate ca ai si un fibrom uterin ce poate comprima in vecinatate sau poate ca suferi si de alte boli cum ar fi diabetul zaharat.Mai este si alt aspect. E. coli face parte din familia enterobacteriacee, adica are sediul principal in intestinul omului si animalelor.Infectia la rinichi si cai urinare se poate propaga si pe cale sanguina....faci tu sau cei din familie frecvent episoade de enterocolita, de diaree ? Locuiesti la casa ? Nu cumva exista si o contaminare fecala a mediului , a pamantului din gradina de legume, a apei potabile etc.? Pe langa aceste aspecte care trebuie lamurite e important de stiut cam cum este la ora actuala functia renala. Analizele sunt bune ?Parerea mea este ca ceva intretine aceste infectii..... e nevoie de un bun urolog si de investigatii suplimentare.
21-09-2009, ora 22:49
Autor: musaraf
Buna ziua.
Asa este, in primul rand trebuie cautata (si corectata) o cauza pentru infectiile repetate (urologica, diabet etc.). Daca totul este normal si totusi infectiile persista, cauza este ca la unii indivizi mucoasa urinara are o structura pe care E.coli adera mai usor. Se pare ca sunt cat de cat eficiente urmatoarele:

- golirea dubla a vezicii urinare (se urineaza inca o data dupa 5-10 minute)
- urinarea dupa fiecare act si inainte de culcare
- consum suficient de lichide
- extractele de afine (oarecare efect)
- toaleta regiunii dupa fiecare scaun (asa cum a spus d-na doctor, E.coli traieste in colon, de multe ori reinfectia se face de jos in sus)
- unguent local cu estrogeni, poate fi de folos pentru infectii urinare la orice varsta (dar mai ales dupa menopauza) - vorbiti cu un ginecolog
- profilaxie cu antibiotice (de ex. dupa fiecare act, sau zilnic)
- puteti cumpara stick-uri pentru urina (DipStick) si sa va diagnosticati singura infectiile acute - este simplu

Numai bine!
22-09-2009, ora 13:02
Autor: Daniela.P
Va multumesc foarte mult pentru sfaturile dumneavoastra.
Sunt dispusa sa incerc si acest tratament cu argint coloidal . Sper din tot sufletul sa scap se aceasta bacterie.
D-nei doctor Balcan Anisoara as vrea sa-i raspund la intrebari :
- Am fost internata in acesti 6 ani de 3 ori in spitale (de doua ori la Spitalul Militar si o data la spitalul Dr.Carol Davila) pentru investigatii amanuntite,
- Am facut si urografii si toate celelalte investigatii de care pomeniti. Nu a fost descoperita nici o afectiune a nici unui organ.
- Singura problema de sanatate pe care o am este aceasta infectie urinara.
- Locuiesc in Bucuresti, la bloc, de cand m-am nascut si nu am avut niciodata probleme cu igiena personala (ba dimpotriva cred ca sunt exagerata in aceasta privinta ).
- Nu am fost bolnava de niciuna dintre bolile de care pomeniti niciodata.
- Am o fetita de 15 ani si am nascut-o normal.
De fiecare data cand am iesit din spital am primit o multime de sfaturi- ( inclusiv tratamente indelungate cu atibiotice , care pe termen lung mi-au facut foarte rau de exemplu acum stau rau cu sistemul imunitar) - pe care le-am urmat si intre timp au devenit reguli de viata pentru mine . Cu toate acestea nu reusesc sa scap de aceasta infectie.

Va multumesc
Daniela
24-09-2009, ora 22:22
Autor: adisorinel
Buna seara!
Si eu am problema asta, in urma cu trei luni am facut o operatie unde mi s-a montat sonda urinara si pe fondul unei vechi infectii cu e coli am facut pielonefrita. Am fost internata la sp de nefrologie Carol Davila. Mi s-a facut tratamentul corect dar am fost sfatuita sa i-au si urovaxom si m-am externat din spital cu dureri si arsuri in vezica urinara. Dr de fam mi-a zis ca nu fac bine ca i-au urovaxom acum si le-am intrerupt. Dupa cateva saptamani, cand ma simteam bine m-am gandit sa i-au totusi urovaxomul si au inceput iar durerile si arsurile pe zi ce trece mai mari si mai sus asa ca mi-am facut iar o urocultura si ce sa vezi aveam klebsiela. Asa ca am ajuns la concluzia ca urovaxomul imi reactiveaza infectia
19-05-2010, ora 22:08
Autor: gimica
Am 44 ani,si am fost diagnosticata in urma cu 1 luna cu o infectie cu escherichia coli.Am tratat-o cu cu Cedax si se pare ca suferintele mele nu au luat sfirsit,pentru ca am avut de-a lungul ultimelor 4 luni 0 hemoragie puternica. In urma vizitei la ginecolog am fost tratata succesiv cu :orgametril si cu ergomet ,la un ginecolog. In urma tratamentului s-a oprit hemoragia dar a revenit in circa 3 saptamini.Atunci am schimbat ginecologul si mi-a prescris antihemostatice .Hemoragia nu a incetat si a trebuit sa imi faca in faza finala un chiuretaj biopsic.Medicul care a facut chiuretajul a fost cu totul altul decit cel care a prescris antihemostaticele si care s-a declarat impotriva orgametrilului,lucreaza la acelasi cabinet dar doctora cu hemostaticele nu face chiuretaje.In urma chiuretajului a incetat hemoragia,astept rezultatul biopsiei,dar ce ma nelamureste: medicul care a facut chiuretajul,al treilea in ecuatia noastra este de acord cu orgametrilul ,doctora ba. Spuneti-mi pe care sa ascult???De fapt medicul care a facut chiuretajul mi-a prescris un tratament cu orgametril specificind ca ce vede dumnealui este specific preclimaxului.De specificat ca domnisoara doctor inafara ca mi-a prescris antihemostatice nu m-a controlat nicicum.Pe care sa ascult??
19-05-2010, ora 22:14
Autor: gimica
Scuze,am folosit destul de des antihemostatice,de fapt era vorba de hemostatice!!
21-05-2010, ora 17:59
Autor: tony1968
DA,intr-un serial celebru de tv DR HOUSE a rezolvat aceasta infectie folosind un transfer de plasma
21-06-2010, ora 12:14
O prietena a scapat de infectia cu escherichia coli consumand zilnic 3 litri de apa timp de 3 luni.
29-07-2011, ora 22:45
va salut
am 40 de ani si in urma analizelor a fost depistat acest enterococcus faecalis100.000ufc/ml
spermocultura :examen cito-bacterioscopic:reactie inflamatorie prezenta [relativ frecvente leucocite polimorfonucleare], flora bacterianareprezentata de cocigram pozitiv in diplo si in laturi.

antibiograma sensibil:amoxacilina +ac clavulanic, ampicilina, gentamicina*, nitrofurantoin, penicilina, teicoplanin, vancomicina.

rezistent:ciprofloxacin, clindamicina, tetraciclina, trimetoprim, sulfametoxazol.

* pentru tratamentul infectiilor cu enterococ NU sunt suficiente cefalosporidele, aminoglicozidele[gentamicina nu este eficienta decat in asociere cu ampicilina, penicilina sau vancomicina in infectiile grave], clindamicina si trimetoprim/sulfametoxazol.

sincere scuze dar am dorit a scrie tot de pe buletinul de analize medicale.
am fost la doctorul urolog si mi-a prescris
augmentin 625
gentamicina
aflamil /100

am respectat cu sfintenie tratamentul, cu toate astea infectia persista si am dureri la urinare + usturimi +stari de rau.
va rog din suflet as dori niste sfaturi de la dvs. si mai ales de la cei care au fost infectati cu acest streptococ si au reusit sa se vindece
foarte multumesc
cu resperct Victor -gl
23-10-2014, ora 11:28
De ce nu se vindeca infectiile urinare? O infectie urinara este o infectie cu mai multe tipuri de bacterii insa la urocultura va aparea intotdeauna numai un anumit tip. Explicatie: bacteriile care ajung in vezica urinara, ajung din exterior prin contaminarea uretrei si/sau a vaginului cu germeni care provin din zona anusului, deci este putin probabil ca in zona anorectala sa fie doar e.coli; mai sunt si klebsiella, enterobacter, proteus insa aceste bacterii formeaza un echilibru iar in prezenta e.coli, celelalte bacterii vor ramane intr-un numar mai mic. De aceea cand tratam o itu cu antibioti impotriva e.coli si re reusim sa o distrugem, vom constata ca in timpul tratamentului sau dupa, vom avea infectie cu un alt tip de bacterie care era si el prezent dar intr-o cantitate neevidentiabila. Acum nemaifiind e.coli, se pot dezvolta si celelalte tipuri de bacterii. Pe de alta parte aceste bacterii o data ajunse in vezica, se vor duce si inspre rinichi aparand astfel dureri lombare, febra. Din experienta mea (pielonefrita cronica de 7 ani), medicii nu dau tratamente pentru eradiarea focarului de infectie din rinichi. Astfel periodic, de la nivelul rinichilor vor migra bacterii spre vezica, aparand mirosul urat al urinii. Atentie! Chiar daca urina nu miroase urat (caz in care nu sunt suficiente bacterii in vezica inca), nu inseamna ca nu exista bacterii la rinichi. Nu se poate eradica o infectie urinara cu nitrofurantoin sau fosfomicin sau cu un singur tip de antibiotic deoarece: aceste medicamente se concentreaza f mult in urina, mai putin in tesutul renal si in sange; de altfel prospectul specifica: nu sunt indicate in infectii urinare inalte, complicate sau recidivante(pielonefrite). Daca se va lua in singur tip de antibiotic, acesta nu va fi activ pentru toate bacteriile potential existente: e.coli, klebsiella, proteus, enterobacter. Un tratament corect se face bineinteles dupa antibiograma in felul urmator: o cefalosporina+o quinolona(cipro/norfloxacina) si neaparat GENTAMICINA, toate 3 simultan!!!(nu pe rand-risc de antibiorezistenta).Este foarte eficient. Se foloseste in cazuri de infectii profunde(rinichi), recidivante, rezistente la antibiotice, septicemii. Celelalte doua antibiotice potenteaza efectul gentmicinei, distrugand o gama mai mare de germeni. Eventuala Toxicitatea gentamicinei la unele persoane asupra rinichilor este reversibila si nu apare in cazul unei doze minime de antibiotic. Oricum este minima in comparatie cu leziunile pe care le produc infectiile repetate ani la rand. Cui ii este teama de genta, poate sa incerce imipenen. Eu personal cunosc 3 persoane care au scapat de septicemie, inf la rinichi respectiv pneumonie grava cu genta si nu au avut reactii. Acum sunt f bine. Oricum nefrologii si urologii nu folosesc astfel de tratamente; salile de dializa si de transplant renal trebuie ocupate nu? In fond de acolo ies banii, nu din prescrierea si/sau administrarea de antibiotice. Aceasa este realitatea. Aceasta combinatie simultana de 3 antibiotice o folosesc pneumologii deoarece plamanul daca nu il tratezi, pacientul moare insa daca nu tratezi corect rinichiul acesta rezista pana ajunge la dializa. Succes si luati atitudine, deschideti ochii, cautati, cititi, intrebati! O alternativa ar putea fi si argintul coloidal.
Adaugă un comentariu / răspuns