84 ani, posibila fractura de femur

20-04-2014
oktav
Nu este medic/terapeut
oktav
Domnilor doctori, Cristos a inviat!

Noaptea de inviere a fost inceputul spitalizarii pentru tatal meu, in varsta de 84 de ani, in spitalul San Giovanii din Roma, Italia. Se plimba undeva pe strazile Romei, s-a impiedicat de o denivelare in trotuar si a cazut. Era singur, nu a mai putut sa se ridice, cineva a chemat ambulanta si a ajuns in sectia de Ortopedie a spitalului mentionat. A fost la tomografie, ceea ce a putut sa-mi spuna este ca a auzit cefa despre femur. Este intins pe spate, poate sa-si miste picioarele, pe cel drept total, pe cel stang foarte putin, aprope deloc...Pana marti dimineata nu este nimeni in spital cu care sa pot lua legatura pentru amanunte. Cert este ca i s-a spus ca trebuie operat.!

Eu sunt derutat complet, tata nu are o asigurare de sanatate.
Va fi necesar sa plateasca interventia chirurgicala si spitalizarea?
Este recomandabil sa incerc sa-l aduc inapoi in Romania pentru interventia chirurgicala?
Daca doctorii de acolo au decis ieri ca trebuie operat, exista riscuri majore in cazul unui transport inapoi in tare inainte de a fi operat?.

Stiu ca nu am facut destul de mult pentru a-l opri sa plece singur in aceasta calatorie, dar starea lui de sanatate era foarte buna, motiv pentru care am si acceptat plecarea sa.
3 comentarii
0
21-04-2014, ora 00:29
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
Daca este vorba despre o fractura de femur atunci a amana operatia din orice fel de considerente in afara de cele medicale reprezinta o foarte mare greseala care il va supune la foarte multe probleme de sanatate. Pentru rezultate optime se considera ca o fractura de femur, mai ales la varsta inaintata, trebuie operata in maxim 24 ore, daca nu se poate in primele 6 ore.

Daca este vorba despre o fractura de femur, aceasta reprezinta o operatie de urgenta si in principiu in cazul in care se solicita plata serviciului medical de catre italieni, ar trebui sa fie preluat de casa romaneasca. Interesati-va la ambele.
0
21-04-2014, ora 00:40
oktav
Nu este medic/terapeut
oktav
Va multumesc mult pentru raspuns!
0
22-04-2014, ora 13:42
oktav
Nu este medic/terapeut
oktav
Astazi am vorbit la telefon cu medicul italian, chirurg. Mi-a explicat ca este necesara o proteza in capul femurului, astfel incat sa poata sa se recupereze rapid.. Altfel ar fi necesara o perioada foarte lunga pentru recuperare. Spune ca la 2 zile dupa operatie va putea merge si va trebui sa inceapa...probabil fizioterapia. Nu stiu daca in sistemul medical de stat italian sunt probleme.ca la noi, care ar necesita prezenta mea acolo. Deocamdata se pare ca totul este stabilit, astfel incat maine va fi operat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: