78 ani.proteza cimentata, luxatie si acum se poate proteza fixa?

09-06-2013
dblaj
Nu este medic/terapeut
dblaj
batrina 78 ani. A suferit o cazatura in casa in 20 decembrie 2012. S-a opus deplasarii la spital si am intirziat o saptamina. Va descriu pentru este cazul pentru a-mi putea da o parere mai exacta. In 3 ianuarie2013 am internat-o in spital la parerea medicilor. Pe 7 ianuarie trebuia facuta operatia de sold. Nu s-a facut s-a constatat lovitura la cap,
9 ianuarie i s-a facut operatia la cap, Operata si drenat singelele., Pe 14 ianuarie a fost deja transferata la ortopedie, in aceasta saptamina nu i s-a acordat clexan. Indicatia medicului chirurg la plecare a fost clexan cantitate minima nu i-a fost acordat. A ramas in acest stadiu pina pe 30 ianuarie pentru retragerea tumefierii in spital. cred ca pe 31 ianuarie a fost programata operatia de sold. In analize s-a constatat infectie urinare de la pastrarea tubului de urina in tot acest timp cred din 7 ianuarie, Inainte de operatie piciorul sting cu probleme se ingrosase si nu i-a scazut, , Dupa o saptamina i s-a facut operatie, I s-a administrat clexan pina la a doua intrare in spital. Operatia avea o permanenta scugere de apa, Nu era infectie Pina la urma am iesit si din acest spital dar acea apa uda permanent pansamentul. Era chiar deranjant, , Pina la urma s-a prins operatia dar piciorul a ajuns sa fie atit de umflat incit iti crea impresia daca-l intepi plesneste. In aceste conditii normal ca nu putea sa miste piciorul. Dupa un timp 3 saptamini s-a constatat o anemie severa, in spital a facut un ecodopler. si s-a constatat tromboflebita. S-a rezolvat anemia si administrat sintron un sfert pastila, Pina la urma prin 15 mai a reusit sa faca pasi cu cadru si sa ajunga la baie.
La o rasucire in pat piciorul nu a colaborat si a iesit din proteza. A fost pus la loc dupa alte 2 saptamini acelasi lucru.
Acum la interventie pentru ca era joi nu am dorit sa raminem in acest spital i s-a pus piciorul la loc si o cizma gipsata pentru a nu- putea misca 3 saptamini.
Intrebarea mea este sa astept 3 saptamini si sa se intimple acelasi lucru sau sa incerc proteza fixa.
Considerati ca mai sunt sanse sa se deplaseze macar pina la baie. Mi-am cam pierdut orice speranta si ea la fel.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul