3 polipi sesili in stomac

22-07-2009
Kel_Sceptic
Nu este medic/terapeut
Kel_Sceptic
Buna ziua,

In urma stabilirii diagnosticului de esofagita de reflux am facut ieri o endoscopie. Intr-adevar esofagita de reflux a fost confirmata, dar in urma endoscopiei au fost gasiti in stomac pe fornix 3 polipi sesili cu dimensiuni 0.5cm.
Doctora respectiva a sugerat indepartarea lor, dar inainte de asta sa fac si o colonoscopie deoarece acesti polipi apar de obicei in colon.
Motivul pentru care am apelat la dumneavoastra este acela ca vreau sa aflu mai multe pareri ca sa stiu cat de nelinistit sa fiu.
Am inteles ca aparitia acestor polipi este cauzata ereditar. Ce parere aveti despre indepartarea acestor polipi si daca este mai grea indepartarea lor daca ei sunt sesili ? Si polip sesil = jumatate din polip este in peretele stomacului si jumatatea vizibila este "libera" ?
Din cate am inteles 95% din cazuri sunt benigni si 5% maligni, puteti confirma ?
Oare este nevoie de o a doua opinie (inca o endoscopie) de la un alt doctor ?

Va multumesc.
4 comentarii
0
23-07-2009, ora 03:00
Kel_Sceptic
Nu este medic/terapeut
Kel_Sceptic
Am uitat sa precizez ca inainte de endoscopie cu o saptamana, am avut examenul de licenta si 4 zile inainte de examen am avut esofagul "oparit" (senzatie de corp strain, sucul gastric urca pe gat odata la 10-15 secunde) deoarece esofagita de reflux s-a accentuat din cauza stresului. Asa am ajuns la ORL si de acolo am primit indrumare catre endoscopie sa vedem daca esofagita de reflux "constatata dupa ureche" este reala. La o zi dupa ce am terminat cu licenta gatul meu si-a revenit la normal. Posibil acei polipi sa fi aparut din urma stresului si oare sa se retraga cu timpul ?

Astept raspunsuri la intrebarile mele (multe ce-i drept), va multumesc.
0
11-03-2010, ora 19:41
Kel_Sceptic
Nu este medic/terapeut
Kel_Sceptic
revin dupa 8 luni, ma pregatesc sa merg la bucuresti sa ma internez pentru investigatii mai amanuntite, dar pana atunci poate ma linisteste si pe mine cineva cu un raspuns, multumesc
0
22-06-2020, ora 11:10
ȘîEu
Nu este medic/terapeut
ȘîEu
Buna ziua,

Cum ati rezolvat problema? Ce au fost? Cum va simtiti acum dupa atata timp? Mai aveti probleme cu ei?

Multumesc!
0
22-06-2020, ora 19:03
Kel_Sceptic
Nu este medic/terapeut
Kel_Sceptic
Buna ziua,

Am fost extirpati laparoscopic si erau benigni. La 1-2 ani distanta am mai facut o endoscopie de proba si totul parea ok. Mai mult ca sigur ei erau acolo de mult si ar fi ramas acolo probabil fara niciun stres. Dar asa e cand te cauti, sigur gasesti ceva :)

Au trecut multi ani de atunci si am inteles ca acea manifestare era doar pe sistem nervos deoarece a mai aparut odata sau de 2 ori in conditii de stres maxim. Insa intre timp dezvoltarea personala a ajutat si am depasit si lasat in urma astfel de senzatii.

Multumesc si va doresc multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici