2 probleme ( maladia Lobstein )

04-03-2013
gerbil
Nu este medic/terapeut
gerbil
Va salut ! As dori si eu sfatul unui domn doctor specialist daca este pe aici, multumesc anticipat. Am 34 de ani, am maladia Lobstein tip 3, in copilarie am avut multe fracturi, operatii la femurul stang ( pe la 5 ani ) cu tija si brosa ( care au fost scoase de atunci ). Intre anii 1990-1996 am urmat un tratament primit din Franta ( Institutul de Medicina Nucleara Sf Anton din Paris ) cu Staporos injectabil intramuscular. Vreau sa va zic ca acesta a dat cele mai bune rezultate, in perioada in care l-am urmat am inceput sa merg ( numai mersesem deloc de la operatiile de femur ), am cazut chiar pe gheata in liceu si nu am patit absolut nimic. Din pacate in 1996 acest institut s-a desfiintat si nu am mai urmat tratamentul. Am mai avut pe urma cateva fracturi, 2 la umarul stang ( am cazut in mana in curteea liceului ), apoi vreo 2 la un deget de la picior mai minore. Acum 2 ani am fost internat la Cantacuzino pentru niste analize la stomac si aici mi s-a sugerat sa iau Calciu lactic si Alpha D3. Cum am luat aceste medicamente, la o luna de zile cand m-am ridicat de la masa am simtit un trosnet ca de fractura in femurul stang ( acela cu operatiile din copilarie ). M-am speriat ca s-a rupt, totusi puteam sa il misc ( stiu cum e cand ai fractura numai il poti misca sau pune in pamant ). Medicii au zis ca ar fi fost o intindere sau ruptura ligament sau musculara. Intrebari:

1. De la aceasta patanie nu am folosit piciorul calumea ( eu sunt un tip fricos de felul meu ) si cred ca s-a cam atrofiat, am mers tinut de pereti, asta iarna incepuse sa tremure foarte rau cand ma sprijineam pe el si pana la urma am luat un cadru ca sa imi fie mai usor. Stiu ca ar fi trebuit sa merg la recuperare, dar din pacate dac anu ma pot deplasa este cam greu, chiar daca m-as fi internat nu m-as fi descurcat cu wc-urile care sunt departe de saloane ( slabe sanse sa gasesc boxacu wc in camera va dati seama ). Am inceput totusi sa fac gimnastica de 6 luni, stiu ceva exercitii de cand am facut mai demult recuperare. Ce parere aveti d-tra si ce m-ati sfatui sa fac ca sa imi revina piciorul la normal. Am o senzatie exact ca atunci cand scoti gipsul si iti tremura daca stiti la ce ma refer.

2. Azi noapte am patit o chestie care m-a speriat rau. Dormeam pe burta ( asa ma simt mai bine deoarece am si coloana cam stramba din cauza bolii ), am adormit, nu stiu ce s-a intamplat cred ca m-am inecat cu aer, sau m-am asfixiat parca am auzit prin vis ca as fi horcait. Probabil m-am speriat ( desi inca nu ma sculasem, tot visam ) si m-am intors brusc cu fata in sus moment in care am simtit un tronset mic in umarul drept. M-am speriat ca mi l-am rupt, dar puteam sa il misc in toate directiile fara probleme. Am doar o mica durere ca de febra musculara sa zic cand duc mana la spate de exemplu cand imi pun pantalonii si ii trag la spate. Ce ar putea fi ? Nu vreau sa par paranoic dar stiti cum e cand te arzi cu ciorba sufli si in iaurt, plus ca sunt foarte fricos. Acuma mi-e cam frica sa fac efort cu mana desi trebuie sa merg cu cadrul.

3. De mic copil am observat ca orice medicament iau pt oase : Calciu efervescent, Calciu lactic, Alpha D3, dupa nici o luna patesc o fractura sau ceva de genul. Nu imi prieste absolut nimic. Am incercat si Bonviva si la fel, chiar si acele perfuzii. Singurul care a dat rezultate dupa cum am zis a fost Staporos ( calcitonina de porc ). Am incercat alte calcitonine existente acum pe piata gen Miacalcic ( de somon ) si la fel am avut fractura la deget. De ce credeti ca nu imi prieste nimic si imi fac mai rau ? Am observat pe propria piele vorba aceea nu sunt eu paranoic, poateu nii medici nu cred si recomanda aceste medicamente, eu unul nu mai iau nimic momentan pt ca mi-e frica.

Multumesc si sper sa ma puteti ajuta cu niste sfaturi.
1 comentarii
0
04-03-2013, ora 13:59
smaralde
Nu este medic/terapeut
smaralde
Buna, nu am nici o specialitate in medicina... stiu insa ca semnintele de in macinate aduc un aport important de calciu. Nu stiu daca-ti va folosi dar ma gandesc ca rau nu-ti poate face. Sanatate multa
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.