25 de ani de suferinte

02-03-2008
Cristea Gheorghe
Nu este medic/terapeut
Cristea Gheorghe
Salutare, oameni buni, sunt un om cu probleme mari si as vrea daca stie cineva, cate ceva despre migrenele permanente sa ma ajute, va rog.De prin anii 80 am avut mai intai dureri de cap mai usoare, aproape zi de zi, dar in ultimii 15 ani am dureri zilnice permanente si f mari.am facut toate investigatiile posibile in Romania inclusiv RMN si angio RMN si DOPLER dar degeaba nu se gaseste nimic, se persupune ce ar fi de la circulatia sangelui proasta in zona capului.Nu-mi cedeaza durerile la nici un tratament, am luat aproape tot ce se i-a la astfel de boli, cu retede bineinteles, dar nimic.acum de vreo 5 ani i-au doar antinevralgicin prize de 3 pastile si imi calmeaza c-am 4-5 ore, problema e destul de grava ca m-am drogat pur si simlucu medicamene, mi-au cedat rinichii, stomacul, inima si am si mici probleme cu ficatul, nu am solutie nu am cu ce inlocuii mizeria asta de antinevralgic, daca vreun medic citeste si ma poate ajuta va multumesc.Am 44 de ani si doi copii, si acum au mare nevoie de tata cel mai mult dar cred ca nu-i mai pot ajuta cu nimic, sunt din TG-JIU si pe aici nu prea sunt medici buni si cei care sunt ma cunosc si sunt depasiti de situatie, am mai fost si prin Bucuresti dar degeaba, sunt un caz cred eu unic, desi stiu ca mai sunt si alti oameni cu asa probleme, dar nu au crize asa mari si nu-s permanente, practic la anii mei, am 90 kg, dar sunt o leguma, oare stie cineva o clinica unde sa fac mai intai cred eu o dezintoxicare, dupa care sa mai fac un tratament, am auzit de o clinica in Ungaria la Szeged, dar cum sa fac sa ajung acolo.Multumesc si sanatate multa tuturor.
22 comentarii
0
02-03-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca durerea de cap nu are caracter de migrena si nu e nici cauzata de vreo alta afectiune cum ar fi hipertensiunea, atunci puteti incerca unul dintre cele mai noi medicamente utilizate pentru tratamentul nevralgiilor - gabapentinum (Gabagamma) sau Pregabalinum (Lyrica), care reduce marcat nevoia de antalgice.
0
02-03-2008, ora 00:00
crissttinna
Nu este medic/terapeut
crissttinna
Buna! Ceva asemanator am patit si eu acum 4-5 ani. Am facut o gramada de analize, tomografii, RMN si nimeni nu putea sa spuna ce e. Intr-o zi, fara nici o legatura cu durerile de cap, m-am dus la dentist pentru ca aveam o lucrare care mi se ingalbenise. Doctorul s-a uitat mirat si mi-a spus ca e prost facut (cum calcau dintii de sus peste cei de jos) si ca in timp daca n-o refac o sa imi pocneasca maxilarul si dupa o sa am dureri de cap. Fara sa stie ca eu de un an jumate de zile nu mai stiam ce-i aia o zi fara dureri. Intre timp mi-am refacut durerea si pot spune ca mai am dureri doar cand sunt normale (raceala, oboseala, baute :D ).adica foarte rar! Nu stiu daca se poate aplica si la tine, dar e de luat in calcul si varianta dintilor. A! Am uitat sa precizez ca dintii nu ma dureau absolut deloc! Multa sanatate!
0
04-03-2008, ora 00:00
Cristea Gheorghe
Nu este medic/terapeut
Cristea Gheorghe
Multumesc dr Ana-Maria S, lirica am incerca si nu da rezultate, ieri am fost iar la medicul neurolog si stiti ce mi-a zis ca nu ma poate ajuta cu nimicda poate sa-mi recomande o cura de dezintoxicare, niste analizi si ca a auzit el de un medicament mai nou, FLOXETIN, DAR NU MI-L RECOMANDA FIINDCA NU STIE NIMIC despre el, de gabagama nu stiu nimic, si nici nu fad nici o esire din asta ssituatie, da sunt condamnat la.Cat priveste recomandarea Cristinei ce pot sa zic ca nu am nici o problem cu dantura, tot asa la o recomandare a unui medic in 2002 am scos fierea ca se banuia ca ar cauza migrenele dar degeaba, nu stiu ce sa mai fac?
0
05-03-2008, ora 00:00
crissttinna
Nu este medic/terapeut
crissttinna
Offff.imi pare tare rau sa aud de asa ceva. Oricum, dupa parerea mea de nespecialist, ar trebui sa nu renuntati si sa incercati sa gasiti cauza. E inadmisibil sa va chinuie, sa mai si dea verdicte si sa nu se afle nimic concret de atata timp. V-ati gandit sa apelati si la "altfel" de doctori?! Culmea e ca eu sunt mai sceptica in ceea ce-i priveste, dar...cum ma chinui de un an cu niste probleme de sanatate ( a adevarat, minoroe comparativ cu a dumneavoastra), si fara rezultat, afland de la persoane ce chiar s-au vindecat prin dif metode mai naturiste, m-am hotarat sa incerc. Eu o sa incerc pt inceput la Dr Seremet, despre care am auzit lucruri bune, si chiar am vazut acum ca are si un site: -*, si am vazut ca are si tratamente cu lipitori si alte chestii care par mai ciudate, dar in acelasi timp reale. Eu tot sunt convinsa ca trebuie sa existe o solutie si pt dvs! Sper sa ne dati vesti bune in curand! Multa sanatate!


(*modificat de administrator)
0
05-03-2008, ora 00:00
crissttinna
Nu este medic/terapeut
crissttinna
Domnule Cristea! Exact dupa ce terminasem de postat, mi-am adus aminte de un lucru! Persoana care mi l-a recomandat pe acest lucru, a ajuns la el tocmai pentru migrene! Si spunea ceva de intepaturi de albina. Eventual mai pot sa intreb...Si chiar o s-o fac, va promit! Si va tin la curent...
0
19-08-2008, ora 00:00
_vera_
Nu este medic/terapeut
_vera_
buna, domnule cristea gheorghe.va scriu pantru ca mi-au dat lacrimile citind mesajul dvs, si eu ma aflu cam in aceeasi situatie.de 15 ani am dureri de cap si migrene, dar in ultimul an au devenit aproape permanente.cam 6 migrene pe luna si in rest cefalee ziolnica aproape permanenta.si eu am facut ct si rmn, am fost la tg mures, cluj si bucuresti, mi-am stricat toti banii ca de la medicul de familie nu am avut prea mare sprijun ca doara "nu am animic", am fost tratata de multe ori cu nepasare si mi s-a spus ca as avea probleme psihice, am incercat o groaza de tratamente, si pana la urma parca parca m-au mai lasat cu gabapentine 100 mg si amitriptilina de 25 mg, cate o tableta seara, tratament care sa dureze multe luni sau chiar permanent.si mie mi s-a spus ca trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea ca sunt o migrenoasa darnu cred ca pot, am facut in final si o depresie, de care inca nu am scapat de tot.nu disperati, de tot nu vom scapa de ele dar macar putin tot trebuie sa le rezolvam.mergeti la neuro si cereti ce v-am scris ca iau eu.dozele sunt mici si nu pot sa faca prea mare rau.va inteleg perfect, si eu ma simt ca o leguma care mai mult se taraie prin viata decat traieste, dar trebuie sa traim macar ptr copiii, sotii, parintii nostrii care au mare nevoie de noi.nu imi vine sa cred ca mai gasesc puterea sa mai incurajez si eu pe cineva, in urma cu cateva luni credeam ca voi muri de disperare din cauza acestor probleme.va doresc putere multa, curaj si mai tinem legatura
0
19-08-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
La o frecventa a migrenelor mai mare de 4 episoadepe luna se poate recomanda tratament profilactic - in nici un caz nu trebuie sa va "obisnuiti" cu ideea suferintei. In functie de pacient si de eventualele contraindicatii se poate merge cu Amitriptilina in doze mici sau cu Acid Valproic (Depakine) sau cu un beta-blocant (propranolol, metoprolol) tot in doze mici. Mai nou, s-ar parea ca anumite antidepresive mai noi (paroxetina, sertralina) au un efect de reducere a frecventei migrenelor.
Pe langa tratamentul preventiv, in criza se poate lua Sumatriptan (Imigran) nu maimult de 2 comprimate - in plus, preparate cu magneziu si vitamine B ca adjuvante.
0
23-08-2008, ora 00:00
_vera_
Nu este medic/terapeut
_vera_
va multumesc d-na doctor Slanina pentru raspuns.as vrea sa va intreb daca imi permiteti cam cate imigranuri de 100 se pot lua maxim pe luna?sau cate ar fi recomandate?eu nu stiu ce sa zic, parca nu prea indraznesc sa ma hazardez dar parca mie imi e putin mai bine de cand iau amitriptilina si gabapentinul.le recomand si altora care au probleme similare sa incerce.
0
26-08-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Recomandarea este de a lua maximum doua pastile de 100 mg in criza, la un interval minim de 4 ore. Nu exista date despre nr. de comprimate ce pot fi luate lunar, dar daca se depasesc 4 crize pe luna (deci intre 4 si 8 cp in criza) la americani se recomanda tratament profilactic.
0
27-08-2008, ora 00:00
_vera_
Nu este medic/terapeut
_vera_
ii multumesc d-nei dr slanina ptr raspuns.din nou, pentru domnul cristea gheorghe, ii recoman sa mearga la neuro si sa roage sa-i prescrie amitriptilina de 25 mg si gabapentine de 100 mg, cate una din fiecare seara, timp de mai multe luni.recunosc ca rezultatele la mine au aparut dupa mai multe luni de tratament.sanatate
0
21-10-2008, ora 21:03
user59585
Nu este medic/terapeut
user59585
domnule cristea imi pare tare rau pentru problema dumnevoastra.credeti ma ca va inteleg perfect.eu am migrene de aproape 2 ani dar in ultimul an am avut migrene la fiecare 2 zile.si eu mi am facut toate investigatiile pe care le ati facut d-voastra si nu am nimic.eu mi am facut in plus si un test de serotonina care a iesit cu mult peste limita normala.am fost la un neurolog in bucuresti.mi a prescris propanolol de 40 mg cate jumatate pastila dimineata si jumatate seara.in prima saptamana de tratament am luat propanolol cu nurofen plus.la mine au cedat.sunt foarte fericita.va dati seama ca si la mine erau exact la fel de puternice si eu ma "tratam" inainte cu quarelin cate 3 pastile deodata.de cele mai multe ori nu ceda nici la 10 pastile de quarelin.migrena este o boala crunta intr adevar.v am scris in speranta sa va ajute acest tratament.am inteles ca migrena se trateaza cu betablocante sau cu antidepresive.s ar putea ca d-voastra sa aveti tot un dezechilibru al serotoninei.eu ap preferat betablocantele si propanololul a mers.astept sa mi scrieti daca v a ajutat si pe d-voastra.si doar pentru a calma durerea in loc sa luati 10 pastile de algocalmin...oricum la mine algocalmin =nimic...eu va recomand sa luati imigran.dar nu ca si tratament ci doar daca e necesar.pastila asta va da o stare de somnolenta si de "leguma" dar cel putin va trece migrena in 30 minute.va doresc multa sanatate.
0
17-03-2009, ora 15:00
carotehnica
Nu este medic/terapeut
carotehnica
D-na doctor Slanina, pe mama o doare foarte tare spatele in zona lombara dreapta si in fata, piciorul drept si capul tot pe partea dreapta. Are coloana strambata de cativa ani. Reumatologul mi-a spus ca este osteoporoza severa si are vertebre fracturate (a vazut pe radiografie). Neurologul mi-a spus ca este lombosciatica si spondiloza cervicala dar ca nu vede vertebre fracturate. Tratamentul este 1 puf Nylex la 2 zile si gabagamma 300 mg/zi. Un antiimflamator nu i-a dat pentru ca este operata de stomac de multi ani si o ustura stomacul.Gabagamma am vazut din prospect ca are cu totul alte indicatii:epilepsie si neuropatie diabetica si post herpetica. Deoarece mama are un inceput de Alzheimer ii face bine acest gabagamma? Cum o ajuta pe ea acest medicament? (actioneaza asupra centrilor de durere din creier?)
Nu-i inrautateste starea creierului care si asa este suferind? Nu stiu ce sa fac.Va rog frumos sa ma ajutati!
0
22-04-2009, ora 10:03
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Desi in prospect scrie ce ati spus, Gabagamma e util pentru durerea neuropata, adica prin iritatie sau compresiune la nivelul nervilor ce pleaca de la nivelul coloanei. Blocheaza transmiterea stimulului dureros.
Daca prezinta probleme gastrice, poate lua un tip de antiinflamatorii numite coxibi - cum ar fi Arcoxia sau Celebrex.
0
07-07-2009, ora 13:27
Anca Oprescu
Nu este medic/terapeut
Anca Oprescu
Stimata doamna doctor Ana-Maria Slanina, din motive independente de vointa mea, in acest moment nu mai sint inscrisa la un medic de familie si nu vreau sa o fac pina nu am motive sa cred ca voi beneficia de asistenta medicala reala, lipsita pe cit se poate de birocratism, formalism etc. Sint din Iasi si locuiesc in zona Podu Ros, pe str. Splai Bahlui. Daca aveti amabilitatea sa-mi raspundeti daca acceptati sa devin pacienta Dv., v-as fi nespus de redunoscatoare. Am apreciat solicitudinea si explicatiile pe care le-ati dat pe forum celor care sufera de ani de zile. Am si eu un sir de suferinte care inca nu si-au aflat raspuns vindecator. Astept rapunsul Dv. si va multumesc anticipat.
Anca Oprescu
-*


(*modificat de administrator)
0
22-11-2009, ora 21:59
serbanescuvali
Nu este medic/terapeut
serbanescuvali
buna ziua tuturor daca fac greseli de ortografie sa imi fie iertarea ca sunt intr-o criza.Sufar de 8 ani de zile de migrena aceasta, este o poveste lunga.de durerile care mi le da intr-un an m-am uitat geanta intr-un magazin din germania luasem masa si acolo am uitatto cu pasapoarte multi bani, ma intrebam ca de ce asa mirata in mintea mea, l-a 2 ani de zile am avut un necaz si mi-a aparut la gat o galma, am ajuns la endocrinolog si mi-a spus punctie trb facuta si la operatie.aveam nodul tiroidian pe partea stanga, m-am operat si pe scurt am zis ca scap de dureri ingrozitoare de cap si nici in ziua de azi nu s-a rezolvat, pe mine ma iau durerile in perioada menstrei cu 6 zile inainte sau dupa imediat, m-am controlat ma ea si daca simt curent, durerile sunt pe partea dreapta si cu ochi, si in ceafa tot partea dreapta, m-am facut fond de ochi, tomograf, iau pastile de 5 ani eutirox pt glanda, am scris si eu pe un site sfatul medicului si mi s-a raspuns sa iau imigran 100, 1cp-zi, 3 zile in criza.si Topomax 100mg 1cp-zi timp de 6 luni.daca cititi si puteti sa ma sfatuiti nu ezitati s-o faceti, daca stie cineva diagnostic cunoscut cum am eu cu glanda si sa ea topomax si imigran daca a patit ceva sau sa ingrasat rau.va rog ft mult sa imi scrieti
-*

(*modificat de administrator)
0
08-03-2010, ora 15:33
ancat
Nu este medic/terapeut
ancat
pentru serbanescuvali: eu am luat trei luni Topamax (100, 50, 25) + xanax(50, 25).
Nici vorba de ingrasat.Dimpotriva, eu a trebuit sa-l opresc dupa 3 luni pentru ca aveam diarie si am slabit foarte mult(ar fi trebuit sa-l iau tot 6 luni).
Dar m-am vindecat!
Nu mai am de un an acele groaznice migrene cu aura.Am ramas doar cu niste normale dureri de cap sau stari proaste la emotii, vreme urita etc, dar atat, iau 2 solpadeine si-mi trece!A, si mai iau din cind in cind xanax...
Sanatate multa!
0
09-03-2010, ora 11:01
carotehnica
Nu este medic/terapeut
carotehnica
D-na doctor Slanina, am mai aplelat la dvs. anul trecut in legatura cu mama bolnava de osteoporoza severa si cu coloana modificata care ii da dureri mari in regiunea lombara dreapta si in jos pe picior. Va multumesc ca mi-ati raspuns atunci si poate ma ajutati si acum. In prezent mama ia cate o pastila Lyrica de 75mg dar nu chiar in fiecare zi pentru ca o tahuieste (zapaceste) si nu mai poate tine capul in sus. V-as intreba daca Milgamma N injectii nu i-ar mai reduce durerile? Mama este in varsta si nu stiu daca este bine sa mai faca avand in vedere ca a facut si anul trecut in martie 5 fiole si am inteles ca nu prea este recomandat pentru persoane in varsta. I-ar putea dauna ? I-ar putea afecta un neg care a fost cauterizat in tinerete si care acum o cam doare?
Va multumesc din suflet
0
10-03-2010, ora 09:50
carotehnica
Nu este medic/terapeut
carotehnica
corectez: e vorba despre un fost furuncul, nu neg
0
13-03-2010, ora 06:01
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Cred ca e util un tratament cu Milgamma N, si, eventual apoi o cura de Cerebrolysin - care merge foarte bine la varstnici.
0
28-01-2011, ora 09:08
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
Buna ziua.
Are cineva o adresa de la o clinica din Debrecen sau Szeged Ungaria???
Va multumesc
0
04-04-2013, ora 18:46
Marisa B
Nu este medic/terapeut
Marisa B
Nu stiu daca cei ce au postat pana acum au incercat sa tina si dieta dar va pot spune ca tot ceea ce mancam are legatura cu diversele afectiuni de care ne plangem. Cei care sufera de migrene trebuie sa evite: laptele integral, ciocolata si mai ales alimentele care contin conservanti si potentiatori de aroma (mezeluri, snacks-urile, majoritatea dulciurilor). Sfatul nu imi apartine ci a fost dat de o nutritionista britanica. Sanatate tuturor!
0
04-12-2018, ora 22:02
Stelianna
Nu este medic/terapeut
Stelianna
Buna seara mesajul meu este pt domnul Cristea gheorghe.Sper sa nu mai fie nevoie si dumnealui sa nu mai aiba dureri . As vrea sa va intreb daca fumati, si daca fumati mult. Dc va intreb? Pt ca o prietena de a mea la del ca si dv avea dureri insuportabile de cap nu ii treceau cu nici un fel medicamente. Anul acesta sa decis sa se lase de fumat pt ca fuma de la 15 ani iar acum are 35.fuma un pachet la zi poate si mai mult
Are 5 luni de cand nu mai fumeaza iar durerile de cap pe zi ce trece nu mai apar deloc. Ea crede ca era intoxicata de nicotina. Nu stiu cum si ce dar ea nu mai are durei de cand sa lasat de fumat. Va doresc din suflet o viata fara durei pt ca stiu ce inseamna sa traiesti cu dureri.sunt de un an cu dureri de spate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Există o asociere între migrene și fluctuațiile estrogenului?
  • Migrenele pot constitui un factor de risc pentru accident vascular cerebral și infarct miocardic la femei
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • 10 aplicații pentru smartphone pentru migrenă
  • Migrenele asociate cu nivelul de sodiu din lichidul cefalorahidian
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  •