18 Ani 150 kg dieta drastică

23-03-2016
BenkoAlexandru
Nu este medic/terapeut
BenkoAlexandru
Bună ziua,
Aş dorii sa primesc si eu o dieta mai drastica pentru a pierde din greutate, am 18 ani, inaltimea 1, 80, si o greutate enorma la varsta mea 152 kg, as dorii sa ajung la 85-90 kg, un sfat sau o dieta recomandata de catre un nutritionist sau medic, am mai avut tentative in trecut de slabire ba chiar am slabit 5 kg dupa aceea m-am lasat de dieta si m-am ingrasat la loc. Sport fac, o ora pe zii cu exercitii de gimnastica si mers pe bicicleta de cameră, dar dupa ce termin exercitiile ma dor plamanii si respir umpic mai greu, este normal ?
Multumesc anticipat..
5 comentarii
0
23-03-2016, ora 19:29
Dr. Rosculete Dinu Mariana
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Dr. Rosculete Dinu Mariana
Buna ziua. Intr-adevar, greutatea dumneavoastra este foarte mare(IMC de 46.9 inseamna obezitate severa), aveti nevoie de un plan nutritional personalizat, dupa o evaluare corespunzatoare(inclusiv cu analize de sange si chiar consult cardiologic pentru a stabili oportunitatea intensificarii activitatii fizice). Orice dieta temporara, are rezultate temporare. Inarmati-va cu rabdare si vointa si apucati-va de treaba. Ar fi bine sa aveti suportul unui nutritionist si eventual antrenor, care sa va urmareasca si sa adapteze recomandarile in functie de rezultate. Se poate!! Evitati categoric restrictiile severe!! Ele va incetinesc metabolismul.
0
11-04-2016, ora 00:30
aniop
Nu este medic/terapeut
aniop
Dl Doctor are dreptate, este nevoie sa incepi o discutie cu un nutritionist, pentru a-ti stabili un program personalizat. Aici nu este vorba despre a ti se recomanda o "dieta", a cauta "pastile de slabit", aici este vorba despre o urmarire personalizata si de multa vointa din partea ta, dar solutii exista si am in jurul meu persoane care au slabit si 70 de kg(atentie, in 2 ani!), ajungand in acest moment la o greutate normala si la sanatate! La tine este urgenta treaba, indraznesc sa spun, un IMC precum cel indicat de Dl Dr indica un risc deosebit pentru sanatate. Eu scriu mai multe pe -------*, ar trebui sa arunci o privire, cu siguranta vei gasi niste raspunsuri

(*modificat de admin)
0
09-03-2020, ora 22:16
SimoCC
Nu este medic/terapeut
SimoCC
Buna ziua,

eu am 1.66 si 118 kg si in ultimii anii fac eforturi foarte mari de a da jos kilograme (fara prea mult succes).

In prezent caut colegi de suferinta, in speranta ca ne vom sustine unii pe altii.

Va intereseaza participarea la un astfel de grup de suport ?

Multumesc.
0
24-04-2020, ora 15:10
ioanaela
Nu este medic/terapeut
ioanaela
Soluția ar fi un bypass gastric
0
06-10-2021, ora 11:24
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Inainte de a alege orice strategie nutritionala prin care sa se obtina scaderea in greutate e important sa constientizati o serie de lucruri:

- drumul spre normopondere nu este o dieta cu termen de expirare, o urmezi, slabesti si apoi - ce faci?, este un proces de invatare: ce anume modificabil din mediul meu favorizeaza cresterea in greutate?, care sunt pasii pentru a indeparta sau macar a limita aceste efecte?, care sunt schimbarile pe care le-as putea mentine toata viata pentru a pastra rezultatele?

- de ce e important pentru tine sa scazi in greutate? in functie de motivatie si de unde vine ea vei alege strategii pe termen lung sau vei cauta doar scurtaturi si vei trece pin efectul Yo-Yo iar cu fiecare dieta noua, iti va fi tot mai greu sa slabesti si sa gasesti puterea de a o lua de la capat- dorinta de a fi sanatos sau frica de boala, dorinta de a fi o persoana care are grija de propriul corp sau te schimbi pentru ca este presiune din exterior, sa taca gura lumii (departe de mine de a fi moralista, ci vorbesc din prisma persoanelor cu care lucrez zi de zi)

- crezi ca stii multe despre slabit din punct de vedere teoretic, dar e mai greu de pus in practica? Esti sigur ca ceea ce stii este validat stiintific, ti se potriveste tie, resurselor tale psiho-emotionale, bugetului, timpului?

- identitatea ta graviteaza in jurul kilogramelor in plus? Cat de prioritar este sa scazi in greutate? De ce acum? Ce esti dispus sa schimbi din punct de vedere al comportamentelor, atitudinilor actuale pentru a obtine rezultate?

De multe ori se cauta diete, meniuri care sa slabeasca, dar e vorba de munca in echipa cu specialistul, e un proces de lunga durata care implica efort constient, schimbare din interior, si chiar si asa dieteticianul nu poate tine in locul tau recomandarile si e nevoie de sinceritate pentru a personaliza in dinamica recomandarile astfel incat la un moment dat sa „ti se potriveasca ca o manusa” si sa devina firesc sa urmezi acel set de principii alimentare.

Poti opta pentru consiliere individuala de nutritie sau poti cauta si grupuri de suport pentru persoanele cu obezitate, se pot sustine si online cu dieteticieni din tara; poate intr-o comunitate vei gasi suportul necesar pentru a sustine toate aceste eforturi si vei invata mai multe din experienta colegilor de grup.

Sper ca cele de mai sus sa invite la introspectie si sa pornesti cu o viziune realista pe acest drum.

Multa sanatate!

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician, Educator in Diabet
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.