umflatura in zona anala

25-08-2008
yo_k
Nu este medic/terapeut
yo_k
buna ziua! am sesizat de ceva veme o umflatura la anus. nu ma doare deloc, nu am sangerari, am scaune normale. umflatura este moale, si nu imi pot da seama daca e vorba de hemoroizi sau chiar ceva mai grav :( ce poate fi?
6 comentarii
0
25-08-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Foarte probabil ca este hemoroid extern, dar mergeti la un control, sa se poate spune cu siguranta ce este.
0
30-08-2008, ora 00:00
Yuri
Identitate neconfirmată
Yuri
Intr-adevar dupa descrierea facuta ar putea fi un hemoroid extern, dar aparitia brusca ar insemna o tromboza recenta in care ar trebui sa aveti dureri.In zona anusului sunt atitea boli care uneori sunt atribuite gresit hemoroizilor incit nu pot decit sa va recomant un consult cit mai rapid.Uitati-va la pozele de pe chirurgiegenerala.com poate va regasiti acolo.
0
01-09-2008, ora 00:00
yo_k
Nu este medic/terapeut
yo_k
nu e o aparitie brusca..e de ceva vreme..asta nu inseamna ca a evoluat ca marime. eu o aseman cu o dilatare a zonei.. care revine la normal daca se apasa pe ea. ma deranjeaza un picut daca port tanga mai mult timp.
0
01-09-2008, ora 00:00
yo_k
Nu este medic/terapeut
yo_k
da, m-a ajutat putin site-ul. multumesc. este destul de posibil sa fie un hemoroid extern. uitasem sa precizez ca am si o "mostenire" genetica de vene dilatate :(
in cazul in care este un hemoroid extern, pe care eu il apreciez a fi de gradul 3, pot scapa de el doar cu operatia, sau se poate si cu un tratament?
0
05-09-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Exista mai multe tratamente chirurgicale, dar nu chiar operatie (infrarosii, legare cu banda etc.). Exista si operatie propriu-zisa (se scoate hemoroidul), dar se foloseste mai rar.
Se poate lua Detralex tablete, unguente locale (Proctolog, Ultraproct, Hemorzon). Este in studiu unguent cu Nitroglicerina pentru hemoroizi, si se pare ca merge (nu stiu daca o sa gasiti, dar se poate prepara). Se pare ca unii hemoroizi se retrag fara operatie. Evitati constipatia. Scaderea in greutate poate sa ajute (scade presiunea din abdomen). Mergeti si la un consult chirurgical, eventual la o clinica specializata in asa ceva, sa vedeti care sunt alternativele, nu inseamna neaparat ca treuie sa faceti interventia.

Numai bine!
0
09-09-2008, ora 00:00
Yuri
Identitate neconfirmată
Yuri
musaraf are dreptate.Pentru a evalua corect stadiul si a alege o schema terapeutica e bine sa va vada un specialist in proctologie.Daca mai prindeti curaj va astept.Poate nu e dracul atit de negru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce sunt hemoroizii, de ce apar și alte întrebări frecvente despre hemoroizi
  • Hemoroizii se pot vindeca spontan (fără tratament)?
  • Sunt cremele pentru hemoroizi eficiente?
  •