uter fibromatos

04-11-2010
andra.andra
Nu este medic/terapeut
andra.andra
asta seara am fost la medicul meu de familie sa.mi fac un consult...am dureri de ovar stang, normal ar fi trebuit sa ma duc la ginecolog dar cum imi este frica am apelat la ce era mai la indemana, i-am spus de durerile mele de ovar dupa care mi-a facut si o ecografie, el a facut aceasta eco pt ca doctora de la eco nu era, acolo spune el ca a vazut un uter fibromatos si ca trebuie sa merg de urgenta sa-mi fac testul papanicolau, vreau sa spun ca vorbele lui m-au speriat atat de tare incat nu ma ia somnul, ce inseamna asta?daca am asa ceva mai pot avea copii?a mai spus ca la ovar nu a vazut sa fie vre-un chist.va rog din suflet spuneti-mi care este treaba cu acest uter fibromatos, imi doresc sa am copl din tot sufletul.am uitat sa va mai spun ca acum cateva luni am mai facut o eco la o doctora de specialitate iar dansa nu a vazut nimic de genul asta.se poate sa am uterul marit ca se apropie menstruatia?va rog dati-mi un raspuns
3 comentarii
0
04-11-2010, ora 08:26
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In principiu, ecografia nu poate gresi in privinta uterului fibromatos. Totusi, daca menstruatia este iminenta, este posibil ca neuniformitatile mucoasei uterine care tocmai e in curs de decolare sa fie atat de asemanatoare cu multiple fibromioame mici, incat sa se confunde.
Acuma, e foarte bun şi Pap-ul, dar mai degrabă de un consult ginecologic aveţi nevoie, preferabil imediat după menstruaţie.
0
05-01-2011, ora 07:02
iuliana mir
Nu este medic/terapeut
iuliana mir
buna ziua!si mie mi-a zis dr cu ocazia celei de a2a cezariene ca am uter fibromatos, dar nu mi-a spus ca ar fi vreun risc daca as face al 3lea copil, inc a3a cezariana!
va rog sa imi spuneti care sunt riscurile!
0
08-01-2011, ora 23:56
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Cel mai serios risc este rupura uterina, care poate aparea in cazul unei sarcini prea devreme instalate de la ultima cezariana. Dupa trecerea a doi ani, nivelul de risc scade, ramanand, totusi, considerabil mai ridicat intre 2 si 4 ani de la cezariana in comparatie cu un uter care nu a suferit operatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uter fibromatos - explicații pe înțelesul tuturor
  •