cum pot sa ma despart definitiv de el?

28-11-2008
rusoaica
Nu este medic/terapeut
rusoaica
Buna ziua,

Va scriu in legatura cu o problema care dureaza de aproximativ 4 luni; o sa fac un scurt istoric, ca sa va fie clara situatia. M-am despartit de fostul meu prieten acum aproximativ 4 luni...a fost decizia mea, cred ca l-a luat putin prin surprindere, cert este ca m-a implorat atunci ingrozitor sa ma intorc la el, a uzat de toate metodele pe care le-a gasit la indemana. In momentul de fata, ma agaseaza cu telefoane, mesaje, mailuri. Cand i-am spus ca nu mai doresc sa continui relatia, am ajuns la spital. Mentionez ca am mai vrut sa rup relatia cu el acum 2, 5 ani si am ajuns tot la spital, cu spasmofilie. Atunci m-a impresionat si m-am intors. Insa de data aceasta am ajuns, evident, iar la spital, el acuza dureri in piept, spasme musculare, insa cei de pe salvare si spital mi-au spus ca nu are nimic organic si ca e cel mult un atac de panica... a simulat ca are o criza de inima, apoi ca i-au amortit mainile si picioarele... si-a revenit dupa cateva ore... dupa cateva zile a mai facut o cadere... iar a ajuns la spital... dupa aceea, nu s-a mai lasat cu astfel de caderi, doar ca pe mine ma chinuie zilnic. Si in urma cu 3 saptamani a amenintat ca se sinucide, evident ca nu a facut-o, a doua zi a sustinut ca nu-si aminteste unele lucruri, s-a potolit o saptamana si a luat-o de la capat.
Eu cred ca are o nevroza isterica. nimeni nu-i spune sa se duca la psiholog, desi eu cred ca e cea mai buna solutie pentru el.toate mesajele pe care le trimite sunt de genul: "nu-ti pasa de suferinta mea? doar atat merit?"
Puteti sa-mi spuneti daca intuitia mea este corecta si cum ar trebui sa procedez in acest caz? Pana acum am ales sa nu ii mai raspund la nici o incercare de-a lui, pentru ca el oricum este genul de om care insista pana cand obtine ceva si, odata obtinut, nu te mai lasa... Daca este asa, isi va reveni, pana la urma? Imi pasa de el, ca om, si de aceea as vrea sa stiu ca isi va reveni.
Multumesc frumos.
3 comentarii
0
28-11-2008, ora 19:33
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Buna. Sa inteleg ca el a ajuns la spital, nu tu? Pt k asa ai scris in primele randuri inainte de a spune chestia cu simptomele lui!
In sfarsit, e clar ca e un tip obsesiv si ca incearca sa te impresioneze ca sa te intorci la el. Teatrul asta cu spitalul e facut sa iti para rau si sa fii cu el. Eu zic sa nu cedezi, astfel de oameni sunt ce mai periculosi, doamne fereste, nu stii de ce e in stare. Dar totusi, incearca sa stai de vorba cu el, pt k nu te inseli, are intr-adevar o problema, si explica-i pe ocolite, asa, ca ar fi bine sa-l vada si un psihiatru sau un psiholog. POate, de tine, o sa tina cont si o sa mearga, asta daca recunoaste ca ar fi un pic deranjat. Dak nu vrea, e clar ca face teatru si poti sa-i spui pentru k nu stiu cum ti-ai mai putea continua relatia cu un astfel de om. E pacat de el dar si de tine sa suferi si sa stai cu un barbat k ti-e mila sau frica de el.
Asta e parerea mea, poate iti mai spune cineva, ceva, si mai reflectezi asupra problemei.
De revenit, isi va reveni dak e bolnav si face tratament altfel e sanatos si decat se preface.
O seara buna
Alisia
0
30-11-2008, ora 00:07
anielaminu
Identitate neconfirmată
anielaminu
In general, o relatie care se sfarseste este un moment dificil pentru parteneri. Si totusi, o persoana matura, poate accepta ceea ce nu merge si in ciuda suferintei, atunci cand lucrurile nu mai merg, e necesar sa accepte si despartirea. In cazul in care nu reuseste si apeleaza la astfel de modalitati de manipulare emotionala, santaj, comportament agresiv sau hartuire de orice fel, e foarte clar, ca el nu accepta realitatea. Nu accepta infrangerea si probabil nu e de acord ca lucrurile sa stea altfel decat considera el ca TREBUIE sa stea. Are o problema in acest caz. E posibil sa fi avut simptomele tipice unui episod, sau mai multe de anxietate(palpitatii, hiperventilatie, amorteala extremitatilor...) si asta sa fi justificat ajungerea lui la spital. In mod cert insa ca nu este sanatos sa ramai in relatie pt a-l proteja de aceste reactii. El poate consulta un specialist pt a remedia situatia. Depinde doar de el daca va vrea sa-si revina dupa aceasta despartire si sa-si continue viata sanatos. Disperarea ca te pierde, ingriorarea si nelinistea ca nu veti mai fi impreuna si teama ca nu va putea face fata fara tine, l-au determinat sa devina anxios si e posibil ca apoi sa obs ca aceste simptome te impresioneaza si astfel sa uzeze de aceste amenintari. E alegerea lui daca o va mai face in continuare. Daca ai decis sa stai departe de el, fa asta. El daca va vedea hotararea ta ferma si va intelege ca nu e loc de intors va fi nevoit sa accepte situatia iar daca nu o poate face sg poate fi ajutat de specialisti, un psiholog bun ii poate fi de ajutor. Numai bine. Ai grija de tine!
Psiholog Aniela MINU
0
02-12-2008, ora 14:37
rusoaica
Nu este medic/terapeut
rusoaica
Multumesc frumos pentru indrumari.
Sper sa gaseasca forta sa treaca peste moment, eu nu am cu ce sa il ajut, decat sa il indrum catre un psiholog, insa refuza acest lucru. Oricum, am decis sa intrerup orice legatura cu el, pe orice cale, ca sa-i fie clar ca nu mai doresc nici un fel de relatie. Sper sa isi revina. Oricum, pe mine m-a bulversat toata aceasta poveste, nu credeam sa ajunga pana intr-aici si nu credeam ca el este o fire asa slaba. desi, si eu am studii de psihologie. insa, in timpul relatiei, am tras de el de fiecare data sa-i arat alte perspective in ceea ce inseamna viata si preocupari si pasiuni, etc.

In sfarsit, sper din tot sufletul sa isi revina si sper sa putem avea o conversatie constructiva la un moment dat.
Multumesc frumos pentru sfaturi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: