Dureri de crestere

27-04-2013
OanaMariaC
Nu este medic/terapeut
OanaMariaC
Este 6 si 14 minute... fiind sambata si in vacanta as fi dormit profund.O sa incep prin a-mi explica titlul: am 20 de ani sunt studenta, sunt o persoana vesela in majoritatea timpului.De 16 -17 ani am aceste dureri groaznice de oase respectiv articulatii.La varsta de 4-5 ani ani am avut -prima criza-, am numit -o eu asa pentru ca inca nu stiu cum sa ii spun: mi -sau blocat membrele inferioare, fara a mai fi capabila sa merg singura.Am facut o serie de analize, radiografii, unde totul a fost curat, iar medicul meu de familie mi-a spus ca sunt dureri de crestere. Mi-am revenit din acea anchilozare, dar durerile au continuat si in urmatorii ani.Aceste dureri sunt periodice si au grade diferite.Uneori nu imi pot folosi incheietura mainii sa scutur o bluza, uneori e doar asa ceva usor ce simt doar atunci cand o folosesc, uneori nu imi pot lua o bluza pe mine, pentru ca nu imi pot ridica bratul, durerea fiind la umar.In clasa a 10 mergeam spre scoala, simtisem la trezire o usoara durere la nivelul soldului, dar mergand, mi s-a blocat pur si simplu, ma puteam tine pe el dar nu puteam sa execut miscarea mersului normal, il trageam dupa mine, am fost dusa de parinti la spital, la pediatrie, minora fiind, unde mi s-au prescris alte analize care au fost la fel de normale.Am stat o saptamana in pat.Am facut un un exudat faringian, acum trei ani, unde am iesit pozitiva pentru streptococ Beta Hemolitic grup A.Am facut analiza pentru ca mama se internase, iar diagnosticul a fost erizipel.Am luat tratament pentru streptococ cu beta lactamine respectiv penicilina.Am mai facut de atunci exudatul, unde mi-a iesit prezenta de stafilococ. Acum, durerile nu sunt continue, sunt periodice, dar incheietura mainii drepte nu o pot folosii sa imping ceva sau sa stau proptita in ea chiar daca nu ma doare in rest. Intotdeauna durerea pleaca din articulatie, uneori radiaza alteori ramane acolo.Nu sunt sportiva de performanta dar sunt o persoana activa.De 5 ani merg la o sala de dans.Sunt treaza acum pentru ca nu am dormit deloc, am o durere incredibila a piciorului stang, in orice poyitie as sta e la fel.Am luat doua tablete de mydocalm, una de algocalmin, si una de Ketonal.Primele doua stiu ca nu au fost eficiente pentru ca le-am luat aseara, ketonal am luat acum 30 de minute, si aprope nu mai simt nimic. Nu obijnuiam sa iau medicamente pentru durere, asteptam sa imi treaca, si asta se intampla in cateva zile, mi s-au prescris antiinflamatoare, dar pentru ca nimeni nu imi spunea concret ce am refuzam sa le iau.Acum le iau pentru ca nu pot dormi daca nu le iau.Nu am fost trimisa la niciun medic specialist, va rog indrumati-ma, eu m-am gandit la un reumatolog. Multumesc
4 comentarii
0
27-04-2013, ora 09:55
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna dimineata. Va sugerez un consult de specialitate la Reumatologie. Multa sanatate!
0
28-04-2013, ora 15:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ OanaMariaC

Or sa ti se dea analize de sange si posibil radiografii de la medicul reumatolog.
Daca nu iti iese nimic, documenteaza-te despre durerile somatice sau cenestopate.

In caz ca ti se depisteaza asa ceva, ar trebui sa faci cateva sedinte la psiholog.
Cunosc persoane carora le-au trecut acele dureri foarte intense dupa doar 1-2 sedinte.
0
29-04-2013, ora 09:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Asa dupa cum bine preciza distinsa colega, aveti nevoie de o examinare la reumatolog, care se ocupa de poli-artralgiile enuntate de catre D-voastra.
As fi dorit numai sa fac o precizare: maladiile reumatologic-inflamatorii nu se diagnosticheaza prin analize, ci esentialmente prin examinare clinica. De cele mai multe ori evolueaza cu analize perfect normale, iar intarzierea diagnosticului si mai ales intarzierea administrarii tratamentului de fond determina distrugeri articulare masive, severe si invalidante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
30-04-2013, ora 23:24
OanaMariaC
Nu este medic/terapeut
OanaMariaC
Va multumesc frumos. Promit sa revin dupa consult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteoartrita ar putea fi prevenită prin dietă și sport
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • Nanotehnologie pentru detectarea biomarkerilor moleculari ai osteoartritei
  • Ce modificări dietetice sunt eficiente pentru reducerea simptomelor osteoartritei?
  • Antiinflamatoarele non-steroidiene cresc riscul cardiovascular la pacienții cu osteoartrită
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  • Rolul estrogenului în osteoartrită și durerile lombare la femei
  •