(Posibila) ruptura tendon interior la baza policelui mana

02-05-2009
robertstefan
Nu este medic/terapeut
robertstefan
Buna ziua, as dori sa cer detalii in legatura cu o posibila rupere a unui tendon(inca n-am fost la medic pentru un diagnostic) al degetului mare de la mana dreapta, la baza degetului, pe interior. Prin octombrie 2007 vopseam niste piese de mobila si, neavand la momentul respectiv ceva de genul unui cleste, le-am strans puternic, zile la rand cu degetul aratator impreunat cu degetul mare(deci apucare obisnuita). A inceput sa mi se umfle baza degetului mare(deci zona palmei, nu exteriorul) si o simteam intepenita(asta dupa ce initial am facut o febra musculara puternica si mi-am fortat mana in continuare). Dupa ce s-a dus febra musculara au inceput problemele. Pacaneli si trosnituri si ma injunghia destul de tare(pe interior)in momentul in care apucam ceva. Am zis..ca se reface singur..ce-o "fi" acolo la baza degetului mare..S-a refacut "ceva"..dar nu-mi puteam folosi mana cum trebuie, in sensul sa apuc si sa strang puternic, spre exemplu un tub. Zilele trecute am desfacut o sticla de suc din aceea de 2 litri, la care se incapatana sa se desfaca capacul, am strans-o puternic(desfacand capacul cu mana stanga si strangand-o puternic cu mana dreapta, mana dreapta fiind cea cu probleme) si..iar a troznit "ceva" pe acolo. acum am probleme ca la inceput, deci ca in octombrie 2007. Deci "ceva-ul" respectiv care se sudase cat de cat(mentionez ca in intervalul sept 2007 si sfarsitul aprilie 2009 ORICUM nu-mi puteam folosi strangerea mainii ca la inceput, deci ca inainte de accidentare, dar se ameliorase vizibil). Intrebarea mea este:trebuie sa fac o operatie de coasere a vreunui tendon, pentru a putea avea mana functionala din nou, cat ar costa aceasta, unde s-ar putea face(sunt buzoian), pana atunci trebuie sa folosesc un unguent(sau si dupa?) si daca trebuie in prealabil facuta o radiografie-ceva. Si in ce consta recuperarea? Am inteles ca tendoanele/ligamentele se refac foarte greu(de fapt nici nu stiu daca e un tendon sau ligament sau amandoua?!), probabil ca de aceea INCA am probleme la un an si jumatate dupa. Nu vreau sa am o mana beteaga la 28 de ani.

Va multumesc si va doresc sanatate tuturor.
2 comentarii
0
31-05-2009, ora 17:06
iuliutz
Nu este medic/terapeut
iuliutz
Tendonul nu doare, iti spun din experienta, deoarece eu mi-am taiat unul cu flexul. Este vb de cel de la picior, care indreapta degetul mare. Am fost operat si cusut, am o luna si de la operatie. Am intrat pe aceasta sectiune a forumului pt a cauta metode de recuperare pe care pot sa le fac acasa, singur deoarece mi-a ramas intepenit degetul si nu il pot misca decat f. putin.
Tendonul sigur nu e rupt, daca era nu mai misca degetul deloc. Este probabil altceva, vre-o intindere, sau incheieturile degetului au patit ceva.
Cel mai bine consultati un medic de familie, care va va trimite la un specialist
0
31-05-2009, ora 17:08
iuliutz
Nu este medic/terapeut
iuliutz
Inainte de asta incheiati o asigurare medicala, in caz de operatie o sa fiti despagubit. Dupa ce incheiati asigurarea mergeti la medic si faceti demersurile.
Eu m-am trezit cand era tarziu deja, desi initial aveam in plan sa imi fac, dar intre timp a survenit accidentul si a fost tarziu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.