formatiune tumorala pulmonara stanga

14-07-2014
piccola
Nu este medic/terapeut
piccola
buna ziua

tatal meu acuza stari subfrebile si durere in zona plamanilor si ca urmare si-a facut investigatii si a iesit o pata la radiografie, a facut o punctie dar dr a zis ca pare a fi vorba de o formatiune solida, adica nu a scos puroi lichid, si ultima analiza HISTOPATOLOGICA CU DIAGNOSCTIC DE TRIMITERE 'FORMATIUNE TUMORALA PULMONARA STANGA' are urm rezultat:
'materialul primit a fost integral=1 bloc. este alcatuit din 3 fragmente tisulare biopunctate ce masoara 6+2+2=10mm lungime.
sunt alcatuite din alveole pulmonare si 2 fragmente de perete bronsic cu minim infiltart limfoidal in jur.
Nu se gasesc elemente neoplazice in acest material.
cl: minim infiltrat limfoidal peribronsic.'

Dr. care l-a internat este in concediu si el nu stie sa interpreteze.este stresat si vrea sa inteleaga rezultatul;cu alte cuvinte este cancer sau nu...sau ce altceva poate fi ?

va multumesc.
1 comentarii
0
15-07-2014, ora 10:29
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Datele prezentate mai sus sunt sugestive pentru un sindrom de condensare pulmonara, a carui etiologie poate fi foarte variata, inclusiv o pneumonie.Examenul histopatologic prezentat nu sustine un diagnostic de cancer( nu sunt prezente celule neoplazice). Ar trebui facute si alte investigatii, intr-o clinica specializata in afectiuni pulmonare, o bronhoscopie si recoltare de material bioptic, tomografie computerizata toraco-pulmonara cu substanta de contrast, iar daca este o pneumonie, tratamentul acesteia si in cazul excluderii pneumoniei, interventie chirurgicala de excizie a formatiunii si examen histopatologic. Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.